Αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη η φήμη και η απόδοση της ελληνικής επιχείρησης αξιώνει η διοίκηση του ΟΤΕ από τη Siemens

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καταθέτει σε λίγο ώρα ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης αναφορικά με τις συμβάσεις του υπουργείου Πολιτισμού με τη Siemens.

Εξάλλου, στη γερμανική Δικαιοσύνη προσέφυγε ο ΟΤΕ με αγωγή που κατέθεσε στο Μόναχο κατά της Siemens. Ο Οργανισμός διεκδικεί αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη η φήμη και η απόδοση της ελληνικής επιχείρησης από πιθανές δωροδοκίες στελεχών του από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

Εδώ κι ενάμισι χρόνο, τόσο οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου όσο και η μητρική εταιρία αρνούνται να παραχωρήσουν στοιχεία για τυχόν δωροδοκία στελεχών του ΟΤΕ, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα του Οργανισμού.

«Πρόσθεση της κυβέρνησης είναι να αποκαλυφθεί σε όλη του τη διάσταση το σκάνδαλο χωρίς να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειές του», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εταιρεία. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μη διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο κ. Ζαγορίτης.