Tο πλέον αναμενόμενο χειριστήριο κίνησης της Microsoft είναι γεγονός και ονομάζεται Kinect.


kinect(1)(1)Το νέο σύστημα ελέγχου αισθητήρων κίνησης για την κονσόλα της Microsoft παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, σε ειδική εκδήλωση, μία ημέρα πριν την έναρξη της Electronic Entertainment Expo.


Το μέχρι σήμερα γνωστό ως Project Natal, απέκτησε αρχικά καινούργιο όνομα και ονομάζεται πλέον Kinect. Στην ειδική παρουσίαση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του νέου συστήματος. Κεντρικό σημείο του Kinect είναι η απουσία των χειριστηρίων, που αντικαθίστανται από τον ίδιο τον χρήστη, που ελέγχει τα πάντα στην οθόνη και τους χαρακτήρες των παιχνιδιών με τις κινήσεις των χεριών και του σώματος, χάρη στην τρισδιάστατη κάμερα και το λογισμικό αναγνώρισης κινήσεων και χειρονομιών που ενσωματώνει η συσκευή.


Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η τιμή του Kinect αναμένεται να αποκαλυφθούν στη σημερινή συνέντευξη τύπου της εταιρείας στο Λος Άντζελες, που θα ανοίξει και το «χορό» των παρουσιάσεων των τριών μεγάλων εταιρειών της αγοράς. Sony και Nintendo θα πραγματοποιήσουν τις παρoυσιάσεις τους την Τρίτη.