Η ενεργειακή απόδοση του σταθμού βάσης Flexi EDGE θα κοινοποιηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ETSI.


nokia_siemens_networksΤο ETSI δημοσίευσε μια πρότυπη μέθοδο για την ανάλυση της ενεργειακής απόδοσης ασύρματου εξοπλισμού πρόσβασης δικτύου, για να διευκολύνει τη σύγκριση της απόδοσης δικτύων διάφορων προμηθευτών, με σκοπό τη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι πάροχοι δικτύων.


Η μετρηθείσα κατανάλωση ισχύος του σταθμού βάσης Flexi EDGE είναι μια τυπική διαμόρφωση, με τρεις τομείς και τέσσερις φορείς ανά τομέα, με μέσο όρο 978 watt σε βασική λειτουργία. Χρησιμοποιώντας δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας μέσω λογισμικού, είναι δυνατή η διατήρηση της υψηλής απόδοσης, αλλά η κατανάλωση ισχύος μπορεί να μειωθεί στα 833 watt. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 562 watt, με μειωμένη διαμόρφωση δύο, αντί τεσσάρων, φορέων ανά τομέα.


“Η Nokia Siemens Networks είναι η πρώτη εταιρεία που καταθέτει στοιχεία ενεργειακής απόδοσης ασύρματης πρόσβασης δικτύου, σύμφωνα με την προδιαγραφή ETSI, θέτοντας ένα στόχο για ολόκληρο τον κλάδο”, δήλωσε ο Prashant Agnihotri, διευθυντής του τομέα GSM/EDGE Product Management της Nokia Siemens Networks. “Χωρίς το πρότυπο, είναι αδύνατη η σύγκριση των επιδόσεων και των βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες. Το πρότυπο θα μας βοηθήσει να συζητήσουμε με τους πελάτες σε πιο συγκεκριμένη βάση, συγκρίνοντας πόση ισχύ καταναλώνουν τα προϊόντα μας.”


Η ενεργειακή απόδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς περίπου το 90% της κατανάλωσης ενέργειας ενός κυψελικού δικτύου προέρχεται από σταθμούς βάσης.