Στις 15 Ιουνίου από τις 09:30 μέχρι τις 16:00 στον πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι, ξεκινά το Nokia Developers Forum με στόχο τη στήριξη των προγραμματιστών εφαρμογών κινητής.


1oNokiaDevelopersForum2010Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με ομάδα ειδικών από το Διεθνές Forum της Nokia για τις δυνατότητες των mobile applications που μπορούν να δημιουργήσουν για τις Nokia συσκευές, καθώς επίσης και για σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του Ovi Store.


Το Ovi Store είναι ένα one-stop-shop ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο μπορεί κανείς να κατεβάσει περιεχόμενο για το Nokia τηλέφωνό του επιλέγοντας ανάμεσα σε εφαρμογές, παιχνίδια, βίντεο, wallpapers, ringtones κτλ. Χιλιάδες από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου περιεχομένου, μαζί με ανεξάρτητους προγραμματιστές εφαρμογών, διανέμουν τα media, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους μέσα από το Ovi Store, είτε δωρεάν είτε με κάποια χρέωση. Έτσι, ταυτόχρονα, πέρα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί ένα μέσο που δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές από όλον τον κόσμο να φέρουν ακόμη και τις πιο καινοτόμες, πρωτοποριακές εφαρμογές τους σε επαφή με τους χρήστες κινητών Nokia.


“Το Nokia Developers Forum αποτελεί μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη των προγραμματιστών ανάπτυξης εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Σκοπός του Ελληνικού Nokia Developers Forum είναι να αποτελέσει αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας μοναδικών ελληνικών εφαρμογών, που θα αποτελέσουν πραγματική εμπειρία για τους χρήστες προϊόντων και υπηρεσιών Νokia, προσδίδοντας αξία στην καθημερινότητά τους”, δήλωσε ο Παναγιώτης Μακρογιάννης – Services Manager της Nokia στην Ελλάδα.


Κατά την διάρκεια του Nokia Developers Forum οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για να κάνουν δική τους μια ολοκαίνουργια συσκευή Nokia Ν8 η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα άλλοι 3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις Qt Developers Days, που θα διεξαχθούν στο Μόναχο.


Η εγγραφή στο Nokia Developers Forum,και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή σας καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του Nokia Developers Forum μπορείτε να επισκεφτείτε το: http://www.nokiaforum.gr