Ένα πρόβλημα ασφαλείας διόρθωσε η Adobe για το λογισμικό Flash, που έδινε τη δυνατότητα απομακρυσμένου έλεγχου υπολογιστών.


adobeflashΤο σφάλμα εντοπίστηκε πρώτη φορά στις αρχές Ιουνίου, μετά από μια σειρά στοχευμένων επιθέσεων. Η Adobe κυκλοφόρησε ενημέρωση ασφαλείας, που διορθώνει συνολικά 32 ακόμη ευάλωτα στοιχεία. Τα προγράμματα Flash και Reader της εταιρείας έχουν αναδειχθεί σε πρωτεύοντες στόχους για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ήδη από την περασμένη χρονιά.


Η εταιρεία ασφαλείας Websense επεσήμανε ότι οι επιτήδειοι εκμεταλλευόταν το σφάλμα μέσω e-mail που έστελναν και προέτρεπαν τον παραλήπτη να ακολουθήσει ένα link που οδηγούσε σε παγιδευμένη ιστοσελίδα. Με αυτό τον τρόπο ο υπολογιστής του χρήστη μολύνεται με ιούς και trojans, που δίνουν πρόσβαση στο μηχάνημα.


Η Adobe έχει ήδη ζητήσει από τους χρήστες να εγκαταστήσουν την ενημέρωση ασφαλείας το συντομότερο δυνατό, ενώ στα τέλη του Ιουνίου θα κυκλοφορήσει ακόμη μία ενημέρωση που θα αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα που δίνει τη δυνατότητα παγίδευσης του pdf.