Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του Ομίλου Altec μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής και λειτουργικής της αναδιάρθρωσης.


altecΟ Ομιλος έχει θέσει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, τα αποτελέσματά του οποίου έχουν ήδη γίνει εμφανή με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της, όπως προκύπτει και από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2010.


Οι ενέργειες, στις οποίες έχει μέχρι στιγμής προβεί ο Ομιλος και οι εταιρείες του, στην κατεύθυνσης της άρσης της Επιτήρησης και της υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής αναδιάρθρωσης, είναι οι εξής:


– Δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της
– Εκμετάλλευση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της
– Απεμπλοκή από ζημιογόνες και μη παραγωγικές επενδύσεις
– Ρύθμιση υποχρεώσεων προς πιστωτές και προμηθευτές
– Απόσχιση και εισφορά κλάδων Integration και Software, προς τις δύο νέες εταιρείες του Ομίλου
– Ενίσχυση κεφαλαιακής διάρθρωσης


Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική μείωση των υποχρεώσεων και δανείων του Ομίλου, που επετεύχθη μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των οφειλών προς τους προμηθευτές και της αναδιάρθρωσης των τραπεζικών υποχρεώσεων αντίστοιχα. Επίσης, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες καταβάλλεται προσπάθεια για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου. Πέραν τούτου, θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της διάρθρωσης ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.


Σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ανέρχεται πλέον σε 64.573.935,60 εκατ. Ευρώ και διαιρείται σε 215.246.452 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 έκαστη, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.