Η Intracom Telecom και η SoftAtHome ανακοίνωσαν από κοινού συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας στο χώρο του IPTV.


Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ολοκλήρωση της πλατφόρμας intracom-telecom της INTRACOM TELECOM με την πλατφόρμα SOP (SoftAtHome Operating Platform) της SoftAtHome, καθιστώντας δυνατή την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών IPTV σε συνδυασμό με εφαρμογές “Over-the-Top” ευφυούς οικιακού δικτύου (Smart Home).


Η SoftAtHome παρέχει μια ανοιχτή, ευέλικτη και υψηλής ποιότητας πλατφόρμα λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα σε παρόχους υπηρεσιών να δημιουργήσουν καινοτόμες και συγκλίνουσες εφαρμογές για την «Ευφυή Οικία». Οι πάροχοι υπηρεσιών και οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα επικοινωνίας (APIs) και να συνδυάσουν διάφορες υπηρεσίες όπως φωνής, βίντεο, ασφάλειας, πρόσβασης σε δίκτυο, διασύνδεσης ή διαχείρισης, με το κατάλληλο λογισμικό παρουσίασης, και να τις επεκτείνουν στις διαφορετικές συσκευές στο σπίτι συμπεριλαμβανομένων των αποκωδικοποιητών (Set-Top-Boxes) και πυλών υποδοχής οικιακού δικτύου (Home Gateways). Η λύση με τον λόγω αποκωδικοποιητή επιτρέπει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών όχι μόνο να εφαρμόσουν λύσεις IPTV αλλά και να τις συνδυάσουν με κορυφαίες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων τηλεόρασης μέσω Internet, ετεροχρονισμένης προβολής τηλεοπτικών εκπομπών (catch up TV), διανομής περιεχομένου εντός της οικίας μέσω του πρότυπου DLNA και εφαρμογές τρίτων όπως υπηρεσίες κοινωνικοποίησης και παιχνίδια.


Η βραβευμένη IPTV λύση της Intracom Telecom, fs|cdn, δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ψυχαγωγίας μέσω IP, όπως τηλεόραση, βίντεο κατά παραγγελία, ψηφιακή καταγραφή βίντεο καθώς και προηγμένες υπηρεσίες infotainment, όπως chatting, ειδησεογραφία αναγνώριση κλήσης, προσφέροντας μια προσωποποιημένη τηλεοπτική εμπειρία.


Η λύση που αναπτύχθηκε από κοινού, προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα end-to-end για τους Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς που θέλουν να προσφέρουν ταχύτατα υπηρεσίες IPTV με εφαρμογές τρίτων και αποκωδικοποιητές της επιλογής τους. Οι πάροχοι μπορούν επίσης να προσαρμόσουν ή να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι την ευελιξία της λύσης να λειτουργεί σε ποικίλα περιβάλλοντα Java, Flash και HTML.