Πάνω από 100 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επιλέγουν το Samsung Galaxy S ως το κορυφαίο smartphone της αγοράς.samsung galaxyΣε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Ζυρίχη της Ελβετίας, η Samsung Electronics παρουσίασε το Samsung Galaxy S (GT-I9000), το νέο smartphone που με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεταφέρει την «ευφυΐα» της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των χρηστών του.


Η είσοδος του νέου Samsung Galaxy S έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής, τόσο από την αγορά λιανικής, όσο και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα 100 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλον τον κόσμο έχουν ήδη επιλέξει το Galaxy S, ως το κορυφαίο smartphone.


Το ενισχυμένο με Android™ έξυπνο κινητό της Samsung διαθέτει 4 ιντσών Super AMOLED οθόνη, ταχύτατο επεξεργαστή εφαρμογών 1 GHz και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μία συναρπαστική, «έξυπνη» και ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone, εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα με τις ανέσεις που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.


galaxy 02Το Galaxy S ενσωματώνει το γρήγορο περιβάλλον χρήστη TouchWiz 3.0 της Samsung, δίνοντας στους χρήστες άμεση πρόσβαση στις επιλογές του κινητού τους. Παράλληλα, το νέο κινητό τηλέφωνο διαθέτει τεχνικά γνωρίσματα, όπως η καινοτόμος τεχνολογία Swype (έξυπνη εισαγωγή κειμένου), το πλούσιο λογισμικό Layar (Reality Browser) και οι προηγμένες δυνατότητες Location Based Service (LBS). Ωστόσο, πάνω από 50.000 εφαρμογές από τις Android Market και Samsung Apps επεκτείνουν την εμπειρία των χρηστών με το Galaxy S. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google mobile, όπως το Google Search, Gmail και το Google Maps.


Το Galaxy S διαθέτει:
eBook: Δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων μέσω του κινητού τηλεφώνου, με δυνατότητες προσαρμογής της γραμματοσειράς, εύκολης αναζήτησης κειμένου και εύκολης διαχείρισης λίστας βιβλίων.
HD Video: Ο εξαιρετικά γρήρορος επεξεργαστής 1 GHz επιταχύνει την εγγραφή και αναπαραγωγή video σε HD ανάλυση στην εντυπωσιακή Super AMOLΕD οθόνη.
Καθημερινή Ενημέρωση: Άμεση πρόσβαση σε προγνωστικά καιρού, ειδήσεις, χρηματιστήριο και στο καθημερινό πρόγραμμα του χρήστη.
Ανταλλαγή Αρχείων: Συνδεσιμότητα μέσω DLNA (Digital Living Network Alliance) τεχνολογίας.
“Augmented Reality”: Εικονική προβολή σημείων ενδιαφέροντος (πχ. ΑΤΜ, κινηματογράφοι κ.λπ) στο περιβάλλον που παρακολουθεί ο χρήστης μέσα από την κάμερα του κινητού, σε πραγματικό χρόνο. Τα Tele-Atlas POI παρέχουν την πλουσιότερη πληροφόρηση από ποτέ.
Swype: Εύκολη και γρήγορη εισαγωγή κειμένου στην οθόνη του κινητού.
“Write & Go”: Δυνατότητα σημείωσης ενός κειμένου και μετέπειτα επιλογής αν θα αποσταλεί ως SMS / MMS, e-mail ή θα αποθηκευτεί στο ημερολόγιο ή ως υπενθύμιση.
ThinkFree: Εφαρμογές για την προβολή και επεξεργασία εγγράφων Microsoft Office 2007
Smart Alarm: Ξύπνημα με φυσικό ήχο και αυτόματη ενεργοποίηση της οθόνης.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Δίκτυο 2,5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

3G (HSDPA 7,2Mbps, HSUPA 5,76Mbps) : 900 / 1900 / 2100 MHz

OS Android 2.1
Οθόνη 4.0” WVGA Super AMOLED (800×480) με mDNIe
Camera 5.0 mega-pixel camera + VGA Video Telephony Camera,  Auto Focus,

Self shot, Action shot, Add me, Stop motion, Cartoon shot, Smile shot,

Panorama shot,

Video HD (720p@30fps) αναπαραγωγή και εγγραφή video

Codec: Mpeg4, H.264, H.263, H263Sorenson, DivX/ XviD, VC-1

Τύπος αρχείων: 3gp (mp4), WMV (asf), AVI (divx), MKV, FLV

Audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, OGG, AMR-NB, AMR-WB, WAV, MID, AC3, IMY,

FLAC, XMF

Επιπλέον  Χαρακτηριστικά Android Market™ και Samsung Apps για περισσότερες εφαρμογές και περιεχόμενα
A-GPS
Augmented Reality με τον Layar Reality Browser, μέσω του Tele Atlas POI
1 GHz Επεξεργαστής εφαρμογών
SMS/ MMS/ E-mail/ Video Messaging/ Exchange ActiveSync
Sensor: Accelerometer, Digital compass, Proximity, Light
Offline & No SIM Mode, RSS Reader, Mobile Widgets
Συνδεσιμότητα Bluetooth technology v 3,0

USB v2,0 (High-Speed)

Wi-Fi 802,11 b/g/n

Μνήμη 16GB / 8GB storage, 512MB RAM, εξωτερική μνήμη (έως και 32GB)
Μέγεθος 64,2 x 122,4 x 9,9mm, 119g
Μπαταρία 1500 mAh