Η Alcatel-Lucent ανεβάζει τον πήχη στα οπτικά δίκτυα κορμού στα 100G με την τεχνολογία ‘Next-Generation Coherent’.


Alcatel-Lucent logo

Alcatel-Lucent logo

Εξασφαλίζεται η υψηλότερη δυνατή απόδοση και η μεγαλύτερη απόσταση ζεύξης – Βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής High Leverage Network™


Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του πρώτου οπτικού δικτύου συνεκτικής τοπολογίας το οποίο, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία ‘Next-Generation Coherent’ μπορεί να υποστηρίξει ρυθμούς μετάδοσης της τάξης των 100 gigabit per second (100G) με διαμόρφωση μονής φέρουσας.


Με την ανακοίνωση αυτή η Alcatel-Lucent σηματοδοτεί τη μετάβαση στην εποχή των εμπορικά εκμεταλλεύσιμων δικτύων 100G με τεχνολογία επόμενης γενιάς για τη συνεκτική διαμόρφωση των χρησιμοποιούμενων συχνοτήτων.


Η τεχνολογία συνεκτικής διαμόρφωσης έχει σχεδιαστεί με σκοπό την κάλυψη των απαιτήσεων σε bandwidth, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται λόγω απαιτητικών εφαρμογών, όπως το video streaming, το file sharing και η μεταφορά ταινιών υψηλής ανάλυσης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το επόμενο βήμα για την κατασκευή οπτικών δικτύων 100G, τα οποία θα εξασφαλίσουν δίκτυα με εξαιρετικά προηγμένα χαρακτηριστικά μετάδοσης και ποιότητας.


Για κάθε ένα από τα χρησιμοποιούμενα μήκη κύματος ο ρυθμός μετάδοσης θα μπορεί να φτάσει τα 100G, ταχύτητα που ισοδυναμεί με τη μεταφορά περισσότερων από 100.000 αρχείων MP3 σε διάστημα 60 δευτερολέπτων, ή με την ταυτόχρονη μετάδοση περισσότερων από 15.000 καναλιών με τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας.


Η τεχνολογία επόμενης γενιάς που βασίζεται στη συνεκτική διαμόρφωση μονής φέρουσας, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις ζεύξης, σημαντικά πιο απλοποιημένη τοπολογία δικτύου, μειωμένα λειτουργικά κόστη και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη τεχνολογία εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα μεταξύ των νέων οπτικών δικτύων των 100G, και της υποδομής που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία (όπως είναι τα δίκτυα 10G και 40G).


Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την εμπορική πρόταση της Alcatel-Lucent ιδανική λύση για τους παρόχους που θέλουν να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους και να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους μεταβαίνοντας από τα τωρινά μητροπολιτικά δίκτυα και τα δίκτυα κορμού των 10G, σε υποδομές των 40G και των 100G, χωρίς καμία υποβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.


Παράλληλα, η πρόταση της Alcatel-Lucent, η οποία είναι και η πρώτη που διατίθεται στην αγορά, αποτελεί λύση και για τους παρόχους που σχεδιάζουν να κτίσουν ένα καινούριο οπτικό δίκτυο υψηλών προδιαγραφών, βασισμένοι σε μια οικονομικά ελκυστική πλατφόρμα.


Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία βασίζεται σε καινοτόμες λύσεις των Bell Labs, του ερευνητικού κέντρου της Alcatel-Lucent που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών επικοινωνιών, είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα κέντρα οπτικής μεταγωγής 1830 Photonic Service Switch (PSS), ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την εφαρμογή της σε όλες τις πλατφόρμες DWDM (Τεχνική Πολυπλεξίας πολλαπλών οπτικών συχνοτήτων) που διαθέτει.


Οι λύσεις για δίκτυα επόμενης γενιάς 100G, βασισμένες στην τεχνολογία συνεκτικής διαμόρφωσης, αποτελούν βασικό συστατικό της αρχιτεκτονικής High Leverage Network™ (HLN) της Alcatel-Lucent, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους παρόχους επικοινωνιακών υπηρεσιών να προσφέρουν ένα διαφοροποιημένο προϊόν στους τελικούς χρήστες, διατηρώντας παράλληλα ένα χαμηλό συνολικό κόστος χρήσης (TCO).


H Alcatel-Lucent ανακοίνωσε, επίσης, την επιλογή της πλατφόρμας 100G από τη SOFTBANK TELECOM Corp. Για την αναβάθμιση του δικτύου κορμού της εταιρείας. Το όλο project παρουσιάζεται στην Interop 2010 που διοργανώνεται στο Τόκυο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Alcatel-Lucent και τη SOFTBANK TELECOM να προσφέρουν την υποδομή για την υποστήριξη live data traffic στη διάρκεια των εκδηλώσεων της Έκθεσης. Επίσης, η τεχνολογία νέας γενιάς της Alcatel-Lucent έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία από διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πρώτης γραμμής, όπως η Telefonica.