Το Art Academy: Learn painting and drawing techniques with step-by-step training κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 6 Αυγούστου.


art academy 01Ανεξάρτητα από τις ικανότητές σας, τα μαθήματα βήμα προς βήμα θα σας φανούν ιδιαίτερα εύκολα για να τα ακολουθήσετε. Το Art Academy σας προσφέρει τα βασικά μαθήματα και τις «ψηφιακές» σας πρώτες ύλες για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στα μονοπάτια της τέχνης, καθώς επίσης και πιο προχωρημένα μαθήματα για τους πιο προχωρημένους καλλιτέχνες, έτσι ώστε να τους βοηθήσει να εξελιχθούν.


Η οθόνη αφής του Nintendo DS σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε και να ζωγραφίσετε με πινέλα και μολύβια που είναι σαν αληθινά. Τα μολύβια χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες αναλόγως με το πάχος της γραφίδας τους: 2B, HB, 2H και σας δίνουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσετε λεπτές ή χοντρές γραμμές, να αναμίξετε και να κάνετε στρώσεις στα χρώματά σας.


Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη γόμα ώστε να δημιουργείτε ενδιαφέροντα εφέ, και αντίθετα με τη ζωγραφική στην πραγματική ζωή, αν κάνετε λάθη μπορείτε εύκολα να τα σβήσετε χωρίς να χαλάσετε χαρτί. Η λειτουργία ζωγραφικής περιέχει ακρυλικές μπογιές και τα πινέλα περιλαμβάνουν τρεις στρογγυλές ή επίπεδες βούρτσες που σας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάζετε χοντρές ή λεπτές γραμμές χρησιμοποιώντας απλά το Nintendo DS stylus.


art academy 02Υπάρχουν 10 σετ σωληναρίων με χρώματα που αποτελούν τη βασικά παλέτα του παιχνιδιού και υπάρχουν 20 κενά σημεία για να κάνετε μίξη των αρχικών χρωμάτων. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε την ποσότητα του χρώματος στη βούρτσα σας και να δώσετε διαφορετικά εφέ, όπως dry brushing, και το πάχος της βούρτσας που θα επηρεάσει το πόσο διαφανής είναι η μπογιά για επιπλέον εφέ στη δημιουργία σας. Κάνετε ζουμ στις δημιουργίες σας για να τελειοποιήσετε τις λεπτομέρειες και να εκμεταλλευτείτε τη λειτουργία πλέγματος, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τη σωστή διαβάθμιση και αναλογία χρωμάτων.


Ένας χρήσιμος οδηγός, ο Vince, θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε τις «ψηφιακές» σας πρώτες ύλες και τι να ζωγραφίζετε, καθώς επίσης και θα σας διδάσκει τη θεωρία της τέχνης και τεχνικές για να εξερευνείτε ανεξάρτητα. Μερικά μαθήματα είναι εμπνευσμένα από τη δουλειά διάσημων ζωγράφων όπως οι Albrecht Dürer, Paul Cézanne, Leonardo da Vinci, Jan van Huysum, John Constable και πολλών άλλων.


art academy 03Χρησιμοποιήστε την Free Paint mode που σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε μεγαλύτερη ελευθερία στη δημιουργία σας, αφήνοντας τη φαντασία σας να καλπάσει ρίχνοντας παράλληλα και μια ματιά στη βιβλιοθήκη υλικών που περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αποθηκευμένων εικόνων για να εμπνευστείτε. Εάν έχετε το Nintendo DSi ή Nintendo DSi XL, μπορείτε να τραβήξετε και φωτογραφίες των επιτυχιών σας και να τις ζωγραφίσετε αν θέλετε.