Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky PURE, μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία των οικιακών δικτύων.


kaspersky pureH Kaspersky Lab έχει εφαρμόσει μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του προϊόντος και τη στρατηγική marketing. Το όνομα του, Kaspersky PURE, επιλέχθηκε για να δείξει πως πρόκειται για μια καθαρή, γνήσια και ολοκληρωμένη λύση.


Με την παρουσίαση του Kaspersky PURE, η Kaspersky Lab συστήνει μια νέα σειρά προϊόντων που φροντίζουν για ένα ασφαλές και παραγωγικό ψηφιακό περιβάλλον, για όλες τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί ο καθένας στον υπολογιστή του. Το Kaspersky PURE συνδυάζει ολοκληρωμένη προστασία από όλους τους τύπους απειλών που προέρχονται από το Διαδίκτυο με νέα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως: οι διευρυμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, το backup δεδομένων, τα εργαλεία κρυπτογράφησης, ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης κ.α. Επιπλέον, το Kaspersky PURE προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης ολόκληρου του οικιακού δικτύου σας και προσαρμογής των ρυθμίσεων ασφάλειας του web browser και του λειτουργικού σας συστήματος από οποιονδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο.


Το Kaspersky PURE διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που ήδη ξέρουν και εμπιστεύονται οι χρήστες των λύσεων Kaspersky Anti-Virus και Kaspersky Internet Security, συμπεριλαμβανομένης και της μοναδικής τεχνολογίας Sandbox, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση «ύποπτων» εφαρμογών σε ένα ασφαλές, εικονικό περιβάλλον, προχωρώντας έτσι σε προνοητική αναγνώριση άγνωστων απειλών, έλεγχο εφαρμογών και περιορισμούς στο επίπεδο πρόσβασης που έχουν ύποπτα προγράμματα σε κωδικούς πρόσβασης, logins, προσωπικές πληροφορίες και ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.


Για όσους έχουν παιδιά, το σύστημα Διευρυμένου Γονικού Ελέγχου του Kaspersky PURE βοηθά στον περιορισμό του χρόνου που οι ανήλικοι περνούν στον υπολογιστή, ελέγχει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα και στο Διαδίκτυο και μπλοκάρει τους χρήστες που προσπαθούν να ανοίξουν ιστοσελίδες με περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικους, ενώ ταυτόχρονα σας ενημερώνει γι’ αυτό. Η λειτουργία ελέγχου εφαρμογών Instant Messaging μπορεί να ρυθμιστεί για να μπλοκάρει μηνύματα που περιέχουν άσεμνες εκφράσεις ή προκαθορισμένες λέξεις, όπως η διεύθυνση του σπιτιού σας και ο τηλεφωνικός σας αριθμός.


kaspersky securityΗ έννοια «προστασία δεδομένων» δε σημαίνει μόνο την προστασία από κακόβουλα προγράμματα και εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Μια ανεπιθύμητη διακοπή του ρεύματος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον σκληρό σας δίσκο και μαζί με αυτό, σε όλα σας τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε αποθηκεύσει. Το Kaspersky PURE περιλαμβάνει ένα ειδικό module που σας βοηθά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και να τα ανακτήσει, αν χρειαστεί. Το module μπορεί να ρυθμιστεί με τρόπο που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας. Μπορείτε να το τροποποιήσετε ώστε να πραγματοποιεί προγραμματισμένα backups όλων των δεδομένων σας ή να επιλέγει μόνο συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους μεγάλης σημασίας για εσάς. Τα επιλεκτικά backups πραγματοποιούνται μόνο σε όσα αρχεία τροποποιήθηκαν στο χρόνο που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που αποθηκεύθηκαν για να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο ασφαλείας, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο, χώρο στο σκληρό δίσκο για τα υπόλοιπα backup. Προηγούμενες μορφές των αρχείων σας μπορούν να αποθηκευθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανάκτησης, επιτρέποντας έτσι την επανεμφάνιση τους σε περίπτωση κατά λάθος διαγραφής τους.


Η εγκατάσταση και η ρύθμιση ενός πλήρους συστήματος ασφαλείας για οικιακό δίκτυο, το οποίο θα ανιχνεύει το κακόβουλο λογισμικό και θα διαχειρίζεται το backup και τον γονικό έλεγχο, μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά χάρη στο Kaspersky PURE, ένα μόνο άτομο με διαχειριστικά δικαιώματα μπορεί εύκολα να τη διαχειριστεί από οπουδήποτε μέσα στο δίκτυο. Με λίγα μόνο κλικ μπορείτε να δείτε την κατάσταση ασφαλείας του δικτύου σας, ενώ αναφορές και επισημάνσεις που φτιάχνει αυτόματα το σύστημα, σας κρατάνε ενήμερους για κάθε συμβάν στο δίκτυο. Οι άδειες χρήσης του Kaspersky PURE διατίθενται για έναν, τρεις ή πέντε υπολογιστές.


Εκτός των άλλων σημαντικών λειτουργιών του προϊόντος, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το χρήστη να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, το Kaspersky PURE περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορεί να γλιτώσει πολύ χρόνο για το χρήστη. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μοναδικούς, δυνατούς κωδικούς πρόσβασης για το email, τα forums, τα blogs και τους online τραπεζικούς σας λογαριασμούς, ενώ ακόμη εισάγει αυτόματα τα στοιχεία σας όταν κάνετε login. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να ρυθμίσετε το πρόγραμμα να ξεκινά αυτόματα ή χειροκίνητα, όπως εσείς προτιμάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο σαν κλειδί στον ψηφιακό σας κόσμο, χωρίς καν να χρειαστεί να το βγάλετε από την τσέπη σας. Από τη στιγμή που βρίσκεται εντός της εμβέλειας του υπολογιστή σας, το Kaspersky PURE θα ανιχνεύσει το τηλέφωνο σας μέσω Bluetooth και θα ξεκλειδώσει αυτόματα τη βάση δεδομένων με τους κωδικούς πρόσβασης.


kasperskytotalsecurity2010betaversiΓια να αισθάνεστε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το απλό μπλοκάρισμα των απειλών που εμφανίζονται όταν βρίσκεστε online. Ακόμη και όταν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός και η λύση ασφάλειας που χρησιμοποιείται έχει απενεργοποιηθεί, οι hackers μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό σας δίσκο ή στη USB συσκευή σας. Με τη λειτουργία των κρυπτογραφημένων containers του Kaspersky PURE, μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα πολύτιμα δεδομένα σας, δε θα πέσουν στα χέρια των κυβερνοεγληματιών, ακόμη και αν ο σκληρός σας δίσκος χαθεί ή κλαπεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε ένα κανονικό backup στα δεδομένα που έχουν αποθηκευθεί στα containers. Αν δε χρειάζεστε πια συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, η διαγραφή τους με το Kaspersky PURE διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν αργότερα, ακόμα και με χρήση εξελιγμένων τεχνικών ανάκτησης δεδομένων.


Το Security+ toolkit του Kaspersky PURE θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος και του browser σας. Το προϊόν αναλύει τις ρυθμίσεις αυτές που είτε είναι κρυμμένες, είτε συνήθως τις προσπερνάμε και σας προτρέπει να αναλάβετε δράση, αν κάποια από αυτές αποτελεί απειλή για το ψηφιακό σας «ευ ζην».


Τιμή και Διαθεσιμότητα
Οι πωλήσεις του Kaspersky PURE αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2010. Η κορυφαία λύση της Kaspersky Lab θα διατίθεται και σε ελληνική έκδοση. Υπεύθυνη για τη διανομή και την τεχνική υποστήριξη είναι η εταιρεία Talos Software & IT, ο επίσημος συνεργάτης της Kaspersky Lab για την ελληνική αγορά. Η νέα καινοτόμος λύση της Kaspersky Lab θα διατίθεται μέσω όλων των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών και σε πάνω από 300 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του Kaspersky PURE (άδεια ενός έτους για έναν υπολογιστή) είναι €70, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα λύση της Kaspersky Lab, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.kaspersky.com/homeuser