Καζάνι έτοιμο να εκραγεί μοιάζουν οι σχέσεις του ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ

Εντείνεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων και του ΟΤΕ με αφορμή τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τη ρυθμιστική αρχή αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της, έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Με μία «σκληρή» ανακοίνωση ο ΟΤΕ κάνει λόγο για «προκατάληψη και εμμονή» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κατά του ΟΤΕ αλλά και «συστηματική δυσφήμηση και προσπάθεια αποδόμησης του Οργανισμού», ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική και στον πρόεδρο της Επιτροπής για τη στάση του και τις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «υιοθετεί προσωπική βιομηχανική πολιτική στον τομέα των τηλεπικοινωνιών».

Μάλιστα τονίζει, ότι «με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η εντύπωση κάποιου δομικού προβλήματος στην αγορά για να στηριχθεί η όποια προκατασκευασμένη λύση έχει κατά νου να προτείνει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ».

Με αφορμή το νέο πρόστιμο των 9 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στην ανήκουστη αυτή συμπεριφορά».

«Για μία ακόμα φορά η ΕΕΤΤ, χωρίς να τεκμηριώνει επιστημονικά τις εκάστοτε αιτιάσεις της, εξάγει στρεβλά και λογικά μετέωρα συμπεράσματα σε βάρος του ΟΤΕ, προ κειμένου να του επιβάλλει δυσβάστακτα πρόστιμα που τελικά αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων, των μετόχων του και του καταναλωτικού κοινού», τονίζει η ανακοίνωση του Οργανισμού.