Oι μητρικές της κάρτες κατάφεραν να πετύχουν την υψηλότερη ταχύτητα χρονισμού που έχει καταγραφεί για μνήμη τεχνολογίας triple channel DDR3.


ASUS-P6X58D-PremiumΣχεδιασμένες με γνώμονα τις εξαιρετικές επιδόσεις, οι κάρτες της σειράς P6X58D Premium επιβεβαιώνουν ότι είναι ικανές να υποστηρίζουν μνήμες τριπλού διαύλου DDR3 στα 2333MHz, λαμβάνοντας τη σχετική πιστοποίηση Intel XMP, ή αλλιώς Extreme Memory Profile. Η συγκεκριμένη προδιαγραφή αποτελεί μια από τις πιο αυστηρές δοκιμασίες στην αγορά μητρικών, σχεδιασμένη αρχικά για να καλύπτει τις ανάγκες των extreme gamers και των overclockers, η οποία αρχίζει πλέον να γίνεται δημοφιλής και μεταξύ των λιγότερο απαιτητικών χρηστών. Λίγες κάρτες καταφέρνουν να περάσουν ‘αέρα’ τις δοκιμές XMP, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα και τις δυνατότητες των προϊόντων της ASUS.


Οι κάρτες P6X58D Premium έχουν σχεδιαστεί με βάση την τεχνολογία ASUS Xtreme Design, ειδικά για τους ενθουσιώδεις χρήστες, τους gamers και όσους αρέσκονται στις συγκριτικές δοκιμές (benchmarkers). Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές επιδόσεις και τη σταθερότητα των καρτών, χαρακτηριστικά που οδήγησαν στην επίτευξη ενός καινούριου ρεκόρ απόδοσης. Οι κάρτες P6X58D Premium, οι οποίες χρησιμοποιούν το chipset X58, κατάφεραν να ανεβάσουν στα 2333MHz τη συχνότητα λειτουργίας της μνήμης τεχνολογίας triple channel DDR3, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή Intel Core i7-980X και τσιπάκια μνήμης Kingston HyperX® triple-channel DDR3.


P6X58D-P-02Η ASUS θέτει συνεχώς όλες τις κάρτες της κάτω από ιδιαίτερα σκληρές δοκιμασίες, ώστε να είναι σε θέση να αποκαλύψει τις μέγιστες δυνατότητές τους και να εξασφαλίζει τον υψηλότερο βαθμό συμβατότητας και σταθερότητας στη λειτουργία. Αυτό αφορά τις πλατφόρμες και της Intel, και της AMD, κάνοντας την επιλογή των προϊόντων της ASUS, συνταγή για την απόλυτη ηρεμία των χρηστών PC. Σε μια άλλη αντίστοιχη δοκιμασία ορόσημο, η σειρά μητρικών καρτών ASUS P7P55D-E, βασισμένες στο chipset P55 της Intel, κατάφεραν πρόσφατα να σπάσουν και το αντίστοιχο ρεκόρ για μνήμες dual-channel DDR3, με συχνότητα χρονισμού στα 2.5GHz, την υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για μνήμες αυτού του τύπου.


Παράλληλα, η μητρική κάρτα Republic of Gamers Crosshair IV Formula, βασισμένη στο chipset 890FX της AMD, επίσης μέσα από ακραίες δοκιμασίες εξέλιξης, κατάφερε να διακριθεί για την πιο γρήγορη μνήμη dual channel DDR3 για τους χρήστες πλατφόρμας AMD.