Έκδοση Κανονισμού σχετικά με τους καταλόγους συνδρομητών και την παροχή υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου στο κοινό

Στην έκδοση Κανονισμού αναφορικά με τους καταλόγους συνδρομητών και την παροχή υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου στο κοινό, προέβη με απόφασή της στις 25 Ιουλίου 2008, η ολομέλεια της ΕΕΤΤ, κατόπιν διενέργειας και σχετικής δημόσιας διαβούλευσης.

Με τον συγκεκριμένο Κανονισμό ρυθμίζονται τα εξής:
• Η μορφή των καταλόγων συνδρομητών (εντύπων και ηλεκτρονικών) που διατίθενται στους τελικούς χρήστες.

• Ο τρόπος διάθεσης των στοιχείων συνδρομητών μεταξύ των παρόχων, και πιο συγκεκριμένα οι υπόχρεοι διάθεσης των στοιχείων, οι δικαιούχοι για τη λήψη των στοιχείων, η μορφή των στοιχείων που διατίθενται, καθώς και ο τρόπος επικαιροποίησης των στοιχείων, στο πλαίσιο της παροχής στο κοινό υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου.

• Οι αρχές κοστολόγησης και τιμολόγησης κατά τη διάθεση των στοιχείων συνδρομητών μεταξύ των παρόχων.

• Η μεθοδολογία υπολογισμού του κόστους παροχής πρόσβασης στην ενοποιημένη βάση δεδομένων τηλεφωνικού καταλόγου του εκάστοτε οριζόμενου Παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι με τον εν λόγω Κανονισμό, ρυθμίζονται θέματα διάθεσης και χρήσης στοιχείων συνδρομητών μόνο για την παροχή υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου.

O Kανονισμός είναι διαθέσιμος στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ και συγκεκριμένα: http://www.eett.gr/EETT/NewsReleases/Announcments/491-026.pdf