Δωρεάν λογισμικό για το φιλτράρισμα web περιεχομένου για οικογένειες με οικιακή πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την Blue Coat Systems

Οι οικογένειες και τα άτομα με υπολογιστές στο σπίτι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια ισχυρή, εύκολη στη χρήση, δωρεάν λύση από την Blue Coat Systems για προστασία τόσο από το ακατάλληλο περιεχόμενο του Web, όσο από άλλου είδους «κακόβουλο» λογισμικό, όπως είναι το spyware, αλλά και από προσπάθειες για παραπλάνηση των χρηστών και αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων τους (phishing).

Σημειώνεται ότι πιστοποιημένος μεταπωλητής (certified reseller) της Blue Coat Systems στην Ελλάδα είναι η Pylones Hellas (www.pylones.gr).

To πρόγραμμα K9 Web Protection είναι σχεδιασμένο για γονείς και οικογένειες και χρησιμοποιεί τις ίδιες Web τεχνολογίες φιλτραρίσματος που χρησιμοποιεί η Blue Coat στα αντίστοιχα προϊόντα της που απευθύνονται στις επιχειρήσεις και στους κυβερνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Το K9 Web Protection κατηγοριοποιεί τις ιστοσελίδες του διαδικτύου σε 60 ομάδες, στηριζόμενο στις βάσεις δεδομένων φιλτραρίσματος που διατηρεί η Blue Coat στα εμπορικά της προϊόντα οι οποίες ενημερώνονται αυτόματα παγκοσμίως με περίπου 15 εκατομμύρια κριτήρια.

Οι γονείς μπορούν να ρυθμίσουν το λογισμικό ούτως ώστε να μπλοκάρει ή να επιτρέπει ειδικές κατηγορίες, όπως πορνογραφία, spyware, παιδική πορνογραφία, όπως επίσης και να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Ιnternet για επιλεγμένα χρονικά διαστήματα της ημέρας. Το K9 Web Protector εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων που ενημερώνονται από την πραγματική δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο.

Το πλήθος των ιστοσελίδων που κάθε στιγμή είναι κατηγοριοποιημένες ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο. Επιπλέον, το Κ9 Web Protector εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Blue Coat και της μοναδικής Dynamic Real-Time Βαθμολογίας (DRTR) τεχνολογίας που διαθέτει για την αυτόματη αξιολόγηση μίας νέας και άγνωστης ιστοσελίδας σχεδόν από την πρώτη στιγμή που εμφανιστεί στο web.

Το K9 Web Protector προσφέρεται δωρεάν. Σχετικό link μπορείτε να βρείτε στην κεντρική ιστοσελίδα της Pylones Hellas (www.pylones.gr) ή απευθείας μέσω του Blue Coat Community Outreach Program, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.k9webprotection.com.

Στην ιστοσελίδα αυτή εκτός από την δυνατότητα δωρεάν download του προγράμματος παρέχονται πληροφορίες και υλικό, που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς με υπολογιστή στο σπίτι, σχετικά με την επίδραση του Διαδικτύου στα παιδιά και τις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς.