Το νέο iPhone έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα χέρια του Steve Jobs στο Σαν Φρανσίσκο και εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


iphone 4Το νέο τηλέφωνο διεκδικεί μερικές πρωτιές, όπως είναι το λεπτό προφίλ του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 9,3 mm, καθώς και η εξαιρετική ανάλυση της οθόνης του (640 x 960 pixels, 3,5 ίντσες και 6 εκατομμύρια χρώματα). Από την άλλη μεριά, η Apple διαφημίζει με ενθουσιασμό τη δυνατότητα τέλεσης βιντεοκλήσεων με το νέο iPhone, προσπαθώντας να πείσει ότι εφευρίσκει ξανά τον τροχό…


Στο νέο smatphone της υπάρχει ο επεξεργαστής A4, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ικανοποιητική λειτουργία όλων των εξελιγμένων του χαρακτηριστικών, ενώ πλέον, φορώντας το λειτουργικό iPhone OS 4.0, το multitasking είναι γεγονός και προσθέτει μερικά πολύ όμορφα χαρακτηριστικά στην καθημερινή επαφή του χρήστη με το τηλέφωνό του, όπως είναι η δυνατότητα της αυτόματης ομαδοποίησης των εφαρμογών ή των emails σας σε φακέλους με ένα απλό drag and drop.


Σαφώς βελτιωμένη είναι η λειτουργία Imaging, η οποία πλέον έχει στη διάθεσή της κάμερα 5 megapixels με LED flash και την ικανότητα να καταγράφει High Definition video σε ανάλυση 720p. Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone 4 επιτρέπει την απευθείας στην οθόνη επεξεργασία των βίντεο που τραβάτε μαζί του. Για όλες αυτές τις εξελιγμένες χρήσεις, αυξημένη είναι και η χωρητικότητα της μπαταρίας του, η οποία μπορεί να αντέξει τον αυξημένο φόρτο εργασίας, σύμφωνα με την εταιρεία.


iphone 4 sidesΤο νέο τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο από ειδικά ανθεκτικά υλικά στο πλαίσιο όσο και στο γυαλί της οθόνης, που δίνουν την αίσθηση ότι είναι ένα κομμάτι, ενώ τόσο η τεχνολογία κατασκευής τους, όσο και η αίσθηση που αποπνέουν από την επαφή μαζί τους πιστοποιούν την ποιότητά του.


Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πότε θα δούμε το νέο hot gadget της Apple και στην ελληνική αγορά. Δείτε το επίσημο video παρουσίασης του τηλεφώνου.