Η AMD παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, στα πλαίσια της έκθεσης Computex 2010, τη νέα σειρά επεξεργαστών AMD Fusion.


amd fusion wallpaperΗ νέα σειρά επεξεργαστών AMD Fusion Family Accelerated Processing Units (APUs) αντιπροσωπεύει μία σημαντική αλλαγή στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή και στις δυνατότητες του, που συνδυάζει υψηλής απόδοσης serial computing και παράλληλης επεξεργασίας γραφικών σε ένα ενιαίο σχεδιασμό για τη βελτίωση της εικόνας και των δεδομένων.


Η παρουσίαση του επεξεργαστή AMD Fusion δίνει ένα μικρό στίγμα για τις εξελίξεις που πρόκειται να επακολουθήσουν στον τομέα της πληροφορικής, πιο συγκεκριμένα, αποδοτικούς επεξεργαστές που συνδυάζουν CPU, GPU, επεξεργασία βίντεο και άλλες δυνατότητες σε ένα ενιαίο σχεδιασμό (single-die) για την καλύτερη απόδοση στις πιο απαιτητικές εφαρμογές, από HD βίντεο- εφαρμογές για το Internet έως το DirectX ® 11.


Η σειρά AMD Fusion APU, αντιπροσωπεύει μια σαφώς ισχυρή προσέγγιση επεξεργαστών, όσον αφορά την εξελισσόμενη ψηφιακή πραγματικότητα των καταναλωτών, όπου πάνω από 28 δισεκατομμύρια βίντεο παρακολουθούνται online κάθε μήνα και χίλιες εικόνες μεταφορτώνονται σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης ανά δευτερόλεπτο.


Ανάπτυξη Λογισμικού
amd-fusion-logoΟι καταναλωτές αναζητούν τις εφαρμογές που τρέχουν γρηγορότερα και καθιστούν τα ψηφιακά μέσα απολαυστικότερα, με αποτέλεσμα ένα νέο κύμα από καινοτόμα λογισμικά να αναμένεται, καθώς οι συνεργάτες λογισμικού της AMD επωφελούνται από τους APUs και GPUs της AMD, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη εμπειρία computing με ένα συνεχώς διευρυμένο περιεχόμενο. Η Microsoft έλαβε μέρος στην παρουσίαση της σειράς Fusion APU της AMD στην έκθεση Computex και αναφέρθηκαν τρόποι για το πώς οι επεξεργαστές AMD Fusion APU, μπορούν να επιφέρουν βελτίωση σε εφαρμογές όπως τα Microsoft® Windows® 7 και το DirectX ® 11, και επίσης πώς οι CPU και GPU μπορούν να επιτύχουν μία ανώτερη εμπειρία ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Εκτός από το Microsoft DirectX με DirectCompute, οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να αναπτύξουν επίσης ενισχυμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας OpenCL μέσω της ATI Stream SDK, η οποία υπογραμμίζει περαιτέρω τη δέσμευση της AMD, στα υψηλά πρότυπα της βιομηχανίας.


AMD Fusion Fund
Στην έκθεση Computex 2010, η AMD παρουσίασε επίσης το «AMD Fusion Fund», ένα μέσο της AMD να πραγματοποιηθούν στρατηγικές επενδύσεις σε εταιρείες που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας και μπορούν να επωφεληθούν από την επικείμενη σειρά APU της AMD Fusion family. Πρόσθετες λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν πρόσφατα σχετικά με το AMD Fusion Fund σε ξεχωριστή ανακοίνωση.


Επέκταση της AMD στην αγορά PC και GPU στην Computex
Με την κυκλοφορία των APU της σειράς AMD Fusion Family, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, η AMD σκοπεύει να επεκτείνει την ηγετική θέση που έχει ήδη στην αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών υπολογιστών με την τεχνολογία VISION της AMD και στην αγορά γραφικών με την βραβευμένη σειρά GPUs ATI Radeon. Στην Computex, οι δύο σειρές προϊόντων ήταν στη διάθεση των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων SKUs με τεχνολογία VISION, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τους Επίσημους Κατασκευαστές (OEMs). Τον Μάιο, η AMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σημαντικής πλατφόρμας, ανανεωμένη για την τεχνολογία VISION, που την συμπεριλαμβάνουν περίπου 135 νέα λεπτά notebooks που κυκλοφόρησαν στην αγορά.