H Wind Ελλάς και η Ericsson ολοκληρώνουν με επιτυχία τη μεταφορά της καρτοκινητής σε νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα.


nea_WIND_kartokiniti_negΤο Ericsson Charging System εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες καρτοκινητής της WIND Ελλάς με turn-key προσέγγιση στην ενοποίηση των συστημάτων. Επιτρέπει στη WIND Ελλάς να επωφεληθεί από λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο, γρηγορότερη προσφορά προϊόντων στην αγορά και μειωμένα λειτουργικά κόστη.


Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η WIND Ελλάς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου μετασχηματισμού των επιχειρησιακών της συστημάτων το οποίο διήρκεσε 2 χρόνια και είχε ως στόχο την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών της υποδομών.


Η εγκατάσταση μίας ενιαίας πλατφόρμας για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής βασισμένη στο Ericsson Charging System ήταν ένα από τα κύρια επιμέρους έργα αυτής της διαδικασίας. Η νέα πλατφόρμα έδωσε στους συνδρομητές της WIND τη δυνατότητα να έχουν real-time ενημέρωση του υπολοίπου τους για φωνητικές κλήσεις, χρήση mobile Internet, SMS, MMS και κατανάλωση περιεχομένου, καθώς και να απολαμβάνουν real-time bonus και εκπτώσεις με βάση τη χρήση τους.


Στο πλαίσιο του έργου αντικαταστάθηκαν με επιτυχία τα προϋπάρχοντα συστήματα καρτοκινητής τηλεφωνίας της WIND και όλοι οι συνδρομητές μεταφέρθηκαν στην ενιαία πλατφόρμα Ericsson Charging System, βελτιώνοντας όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες.


Η νέα πλατφόρμα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη WIND Ελλάς σε ότι αφορά την τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο, επιτρέπει την real-time ανάπτυξη προσφορών και προωθητικών ενεργειών με στόχο την αυξημένη ικανοποίηση πελατών και τη μείωση των αποσυνδέσεων. Η WIND Ελλάς επωφελείται από τα μειωμένα λειτουργικά κόστη μίας ενιαίας αρχιτεκτονικής για τη χρέωση και την τιμολόγηση των πελατών της.


Ο Γενικός Διευθυντής Τμήματος Πληροφορικής της WIND Ελλάς κ. Νίκος Κωσταράς δηλώνει σχετικά: «Η επιτυχής ανάπτυξη του Ericsson Charging System σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη δέσμευσή μας να είμαστε πρωτοπόροι στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά με συνεχείς και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο δίκτυο και τις υποδομές πληροφορικής.


Η νέα πλατφόρμα καρτοκινητής μας επιτρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη και ταυτόχρονα απλοποιεί τις λειτουργίες μας και μειώνει τα κόστη μας. Η Ericsson, με την οποία συνεργαζόμαστε για την εξέλιξη των υποδομών και των υπηρεσιών μας έχει επιδείξει ηγετική ικανότητα στη διαχείριση των εσόδων και την ενοποίηση των συστημάτων ώστε να αποτελεί έμπιστο συνεργάτη και στα επιχειρησιακά μας συστήματα.


ericsson-logoΕπενδύσαμε περισσότερα από 20€ εκατ. σε αυτό το έργο και το ανθρώπινο δυναμικό μας εργάστηκε σκληρά μαζί με την Ericsson προκειμένου να ολοκληρώσει μία εξαιρετική λύση. Είμαστε περήφανοι διότι η πλατφόρμα καρτοκινητής της WIND είναι μοναδική στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά. Ο μελλοντικός μας στόχος είναι να αναπτύξουμε ένα ενιαίο σύστημα χρέωσης για όλους τους πελάτες μας, κινητή, σταθερή και Internet”.


Η μετάβαση στη νέα ενιαία πλατφόρμα καρτοκινητής με βάση το Ericsson Charging System ήταν ένα ιδιαίτερα σύνθετο και κρίσιμο έργο για τη WIND και την Ericsson, καθώς έπρεπε να εναρμονιστούν περισσότερες από 76 υπηρεσίες, πακέτα και ειδικές προσφορές και να μεταφερθούν σε πραγματικό χρόνο χωρίς παύση λειτουργιών 4 εκατ. πελάτες, σε μια διαδικασία turn – key (στιγμιαία).


Σήμερα η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει καθημερινά περισσότερες από 4 εκατ. κλήσεις, 2 εκατ. γραπτά μηνύματα και 4 Tb data.


Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas A.E. και υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, Αλβανίας, Ισραήλ, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: “Ο εκσυγχρονισμός των Συστημάτων Επιχειρησιακής Υποστήριξης είναι ολοένα και πιο κρίσιμος για τους παρόχους προκειμένου να ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητά τους προσφέροντας καλύτερη εμπειρία στον πελάτη ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα κόστη τους. Η Ericsson έχει υλοποιήσει πάνω από 50 παρόμοια έργα, αντικαθιστώντας προϋπάρχοντα έργα με μία ενιαία πλατφόρμα σε live δίκτυα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λύσεις της Ericsson για τη χρέωση και τιμολόγηση χρησιμοποιούν σχεδόν 200 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 1 δις. πελάτες.