Σημαντικά ήταν τα οφέλη για το ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens από την αξιοποίηση τεχνολογιών της Microsoft.


pylones hellas H υλοποίηση του σχετικού έργου έγινε από την Pylones Hellas (www.pylones.gr), η οποία συνεχίζει την υποστήριξη των υποδομών με μεγάλη επιτυχία και έχει βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμνων υπηρεσιών από πλευράς του ξενοδοχείου.


Χαρακτηριστικό της πετυχημένης υλοποίησης και των ωφελειών για την επιχείρηση είναι το γεγονός ότι η Microsoft επέλεξε το έργο στο Athenaeum InterContinental Athens για το πιο πρόσφατο case study που παρουσιάζει στο site της και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.microsoft.com/casestudies/Case_Study_Detail.aspx?CaseStudyID=4000007306


Στα μέσα του 2005, το γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας σε συνεργασία με την Pylones Hellas ξεκίνησε την υλοποίηση μίας λύσης βασισμένης στο πρόγραμμα Volume Licensing Open Value Subscription της Microsoft. Το Athenaeum Intercontinental Athens αρχικά προμηθεύτηκε άδειες για Windows Server 2003 Standard, Exchange Server 2003 Enterprise Edition, Office SharePoint Server 2007, και Microsoft System Center Configuration Manager 2007 για να προσθέσει πρόσφατα μέσω αναβάθμισης Windows Server 2008 R2 και στη συνέχεια να προχωρήσει σε SharePoint Server 2010 και Exchange Server 2010 μέχρι το τέλος του 2010.


Επιπλέον, υπήρξε και σημαντική μείωση των δαπανών σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, οι δαπάνες για παραγωγή φωτογραφιών μειώθηκαν κατά 20.000 – 40.000 ευρώ σε διάστημα τριών ετών όσο είναι και το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο φωτογραφήσεων των χώρων του ξενοδοχείου. Επίσης, το ξενοδοχείο εξοικονομεί μεταξύ 9.000 – 12.000 ευρώ ετησίως από το κόστος εκτύπωσης, δεδομένου ότι πλέον πολλά αρχεία αποθηκεύονται ψηφιακά. Ακόμη, μειώθηκε ο χώρος των συστημάτων αποθήκευσης από 30 GB (χωρίς την βιβλιοθήκη των φωτογραφιών) σε μόλις 7 GB, που έχει ως αποτέλεσμα μία επιπλέον εξοικονόμηση 11.000 ευρώ σε δαπάνες για fiber channel storage.