Πέντε νέα μοντέλα για την ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Intersys: τα Pioneer VSX-420, VSX-520, VSX-820, VSX-920 και VSX-1020.


VSX-1020-K_EU@100127@LΕκτός από το εισαγωγικού επιπέδου VSX-420, όλα τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των δεκτών VSX-520 και VSX-820 5.1 καναλιών, μπορούν να επεκταθούν για την υποστήριξη συνεχούς ροής ήχου μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth (από συσκευές που υποστηρίζουν Bluetooth1) και παρέχουν τρισδιάστατη εμπειρία με την τελευταία έκδοση 1.4 της θύρας HDMI.


Οι καταναλωτές που αναζητούν το απόλυτο κέντρο ελέγχου A/V, με άψογη ενοποίηση με συσκευές iPhone και iPod Touch, θα βρουν την λύση που επιθυμούν με τους δέκτες της Pioneer, οι οποίοι φέρουν την πιστοποίηση “Works with iPhone”: τα μοντέλα VSX-820, VSX-920 και VSX-1020. Επιπλέον, η Pioneer ανακοίνωσε την κυκλοφορία της εφαρμογής iControlAV, η οποία μετατρέπει τις συμβατές συσκευές iPhone και iPod Touch σε ένα πλήρως λειτουργικό τηλεχειριστήριο για τους δέκτες 7.1 καναλιών της εταιρείας.


Εκτεταμένη λειτουργικότητα iPhone και εφαρμογή iControlAV
Από το μοντέλο VSX-820 και μετά, οι δέκτες παρέχουν εκτεταμένη λειτουργικότητα για iPhone, καθώς τα μοντέλα VSX-920 και VSX-1020 διαθέτουν την πρώτη εφαρμογή οικιακής ψυχαγωγίας της Pioneer.


Όλα τα νέα μοντέλα – εκτός του VSX-420 – προσφέρουν προαιρετική υποστήριξη συνεχούς ροής ήχου μέσω Bluetooth για ασύρματες συσκευές.


Πιστοποίηση “Works with iPhone” – Από το μοντέλο VSX-820 και μετά, όλοι οι νέοι δέκτες της iPhone είναι πιστοποιημένοι και επιτρέπουν την αναπαραγωγή υλικού από iPhone και iPod Touch, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων της οθόνης σχετικά με τα δεδομένα των κομματιών, φωτογραφιών και βίντεο σε μια συνδεδεμένη τηλεόραση. Το παρεχόμενο καλώδιο USB/βίντεο επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μουσική, να προβάλλουν φωτογραφίες και να παρακολουθούν βίντεο που έχουν λάβει ηλεκτρονικά, ενώ προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνεχούς ροής ήχου και βίντεο και φόρτισης της συσκευής όταν είναι συνδεδεμένη στο δέκτη.


Συνεχής ροή ήχου μέσω Bluetooth – Με τον προαιρετικό προσαρμογέα Bluetooth AS-BT100, όλοι οι νέοι δέκτες – εκτός από το μοντέλο VSX-420 – προσφέρουν συνεχή ροή ήχου μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth από συσκευές iPhone, iPod Τouch, την πλατφόρμα Android, άλλα έξυπνα τηλέφωνα ή υπολογιστές με υποστήριξη Bluetooth.


Πλήκτρο ελέγχου iPhone – Οι δέκτες VSX-820, VSX-920 και VSX-1020 είναι εξοπλισμένοι με ένα πλήκτρο στο εμπρός πάνελ που επιτρέπει τη μεταφορά του ελέγχου πλοήγησης του iPod και τις ενδείξεις οθόνης από το τηλεχειριστήριο του δέκτη AV στο συνδεδεμένο iPhone ή iPod Τouch, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα και γρήγορα να πλοηγηθούν στη βιβλιοθήκη των αρχείων μέσων της συσκευής.


Εφαρμογή iControlAV – Η εφαρμογή iControlAV της Pioneer παρέχει στους χρήστες των συσκευών iPhone και iPod Touch τη δυνατότητα της πρακτικής ενοποίησης των συσκευών τους με το σύστημα οικιακού κινηματογράφου τους. Η δωρεάν εφαρμογή μετατρέπει το iPhone και το iPod Τouch σε ένα πλήρως λειτουργικό τηλεχειριστήριο για τους δέκτες VSX-920 και VSX-1020.


Κατά τη σύνδεση του δέκτη σε ένα υπάρχον ασύρματο router μέσω Ethernet, η εφαρμογή επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο των δεκτών και περιλαμβάνει αναπαραστάσεις με τη χρήση γραφικών για τα ακόλουθα στοιχεία ελέγχου:


Control (Έλεγχος) – Επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν την κύρια στάθμη του ήχου, να χρησιμοποιούν τη λειτουργία σίγασης, να επιλέγουν και να αλλάζουν τις εισόδους, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών ζωνών.


Precision (Ακρίβεια) – Επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν δύο από τις αποκλειστικές τεχνολογίες βελτίωσης του ήχου της Pioneer, τη λειτουργία PQLS, η οποία επιτυγχάνει μετάδοση σήματος χωρίς παραμόρφωση jitter μέσω HDMI από συμβατά Blu-ray Disc player της Pioneer, καθώς και τη λειτουργία Phase Control (Έλεγχος φάσης), η οποία επιτρέπει τον έλεγχο της φάσης των ηχείων πολλαπλών καναλιών με ακρίβεια.


Balance (Ισορροπία) – Με μια κυκλική και σταθερή κίνηση, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την ισορροπία εξόδου των ηχείων τους για εξισορρόπηση του ήχου σε 360 μοίρες ώστε να ταιριάζει με τη θέση ακρόασης στην οποία βρίσκονται κάθε στιγμή.
Emphasis (Τονισμός) – Με μία ελαφριά κλίση, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τη στάθμη των διαλόγων και των μπάσων στο κεντρικό ηχείο και το subwoofer, για αναπαραγωγή του ηχητικού υλικού των ταινιών με απόλυτη καθαρότητα και δυναμικά φωνητικά ή πρόσθετα μπάσα στα βιντεοπαιχνίδια.


Επιπλέον, η εφαρμογή iControlAV ενσωματώνει τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών για τη νέα γενιά των Blu-ray Disc player της Pioneer που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.


Τρισδιάστατα χαρακτηριστικά
Όλοι οι νέοι δέκτες AV της Pioneer εκτός από το μοντέλο VSX-420 έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τρισδιάστατη εμπειρία στους χρήστες με την πιο πρόσφατη έκδοση 1.4 της θύρας HDMI, ενώ διαθέτουν λειτουργία αποκωδικοποίησης Dolby ProLogic IIz.


HDMI (έκδ.1.4 με 3D) – Η έκδοση 1.4 της θύρας HDMI προσφέρει περισσότερες επιλογές διασύνδεσης υψηλής ευκρίνειας για τους καταναλωτές που αναζητούν τη συμβατότητα με τις πιο πρόσφατες μορφές βίντεο, καθώς υποστηρίζει τον υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που απαιτείται από τις προδιαγραφές Blu-ray 3D και το νέο, ειδικό πρωτόκολλο εντολών για την αναπαραγωγή 3D.


Αποκωδικοποίηση Dolby ProLogic IIz – Όλοι οι νέοι δέκτες της Pioneer, εκτός του VSX-420, διαθέτουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης μορφών ήχου HD, στις οποίες περιλαμβάνονται οι μορφές Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio, ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα επεξεργασίας Dolby ProLogic IIz για το επάνω κανάλι. Η μορφή Dolby ProLogic IIz διαχωρίζει τους ήχους του παρασκηνίου και τους προσθέτει στα πρόσθετα εμπρός επάνω ηχεία, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία εμπρός ήχου surround.


Διασύνδεση πολυμέσων
Η Pioneer ενσωματώνει στη νέα σειρά των προϊόντων της αποκλειστικές τεχνολογίες βελτίωσης του ήχου και προηγμένης βαθμονόμησης ανάλογα με το χώρο, για αύξηση της ποιότητας του συμπιεσμένου ήχου.


Advanced Sound Retriever – εριλαμβάνεται σε όλα τα μοντέλα και βελτιώνει τα αρχεία συμπιεσμένου ήχου, επαναφέροντας σημαντικά δεδομένα κατά την αναπαραγωγή υλικού από iPhone, iPod και άλλες φορητές συσκευές, καθώς και άλλες πηγές απωλεστικού συμπιεσμένου ήχου, σε επίπεδο που προσεγγίζει την ποιότητα CD.


Sound Retriever AIR – Οι δέκτες VSX-920 και VSX-1020 διαθέτουν τη νέα λειτουργία Sound Retriever AIR της Pioneer. Η λειτουργία Sound Retriever AIR δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση με πηγές Bluetooth και επαναφέρει την πίεση και την πυκνότητα του ήχου που μειώνονται κατά τη διαδικασία συμπίεσης για μετάδοση μέσω Bluetooth, ενώ καταστέλλει επίσης το θόρυβο που προκαλείται από τη μετάδοση.


Ραδιόφωνο Internet – Κατά τη σύνδεσή τους σε ένα οικιακό δίκτυο με πρόσβαση στο Internet, οι δέκτες VSX-920 και VSX-1020 προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου, με ευρεία επιλογή προγραμμάτων, όπως μουσική, ειδήσεις και αθλητική ενημέρωση. Τα δυο μοντέλα διατίθενται με 24 προεγκατεστημένους σταθμούς στη μνήμη, δυνατότητα εύκολης εισαγωγής των διευθύνσεων URL των αγαπημένων σταθμών των χρηστών και προαιρετική δυνατότητα εισαγωγής των επιλογών τους με τη σύνδεση πληκτρολογίου, μέσω της εμπρός εισόδου USB.


Multi-Channel Acoustic Calibration – Όλα τα μοντέλα από το VSX-520 και μετά, χρησιμοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία MCACC της Pioneer για το καλιμπράρισμα και την προσαρμογή του ήχου ανάλογα με το χώρο, η οποία αναλύει τα ηχεία που χρησιμοποιούνται στο χώρο και βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις για κάθε ένα από αυτά, επιτυγχάνοντας την ισοστάθμιση τυχόν ακουστικών ανακριβειών που προκαλούνται από τα χαρακτηριστικά του χώρου. Η τεχνολογία MCACC παρέχει κορυφαία, προσαρμοσμένη ηχητική εμπειρία για οποιαδήποτε διαμόρφωση χώρου. Τα μοντέλα VSX-920 και VSX-1020 διαθέτουν την τεχνολογία Advanced MCACC, η οποία προσφέρει ευρύτερες επιλογές για το καλιμπράρισμα, περιλαμβάνοντας έναν προσαρμοζόμενο ισοσταθμιστή 9 ζωνών και περιβάλλον χειρισμού με γραφικά στην οθόνη.


Σύστημα Precision Quartz Lock – Οι δέκτες VSX-920 και VSX-1020 διαθέτουν το αποκλειστικό Σύστημα Precision Quartz Lock System (PQLS) της Pioneer. Κατά τη χρήση τους σε συνδυασμό με ένα συμβατό Blu-ray Disc player της Pioneer, το σύστημα PQLS εξαλείφει την παραμόρφωση που προκαλείται από τα σφάλματα χρονισμού, παρέχοντας την υψηλότερη δυνατή ποιότητα από τις πηγές ήχου CD με χρήση της θύρας HDMI. Το αποτέλεσμα είναι η αναπαραγωγή χωρίς παραμόρφωση jitter και η απόλαυση δυναμικού ήχου υψηλής ποιότητας από CD μουσικής.


Διαθεσιμότητα

Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε στιλπνό μαύρο χρώμα. Οι δέκτες VSX-420, VSX-520, VSX-820, VSX-920 και VSX-1020 θα είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα από τον Ιούνιο του 2010.