Η Σ.Σ.Ε είναι διετής με αυξήσεις 3,5% + 3% για το 2008 και 3% + 3% για το 2009

Την επίτευξη συμφωνίας με τη διαπραγματευτική ομάδα του ΟΤΕ για τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Σ.Σ.Ε. είναι διετής με αυξήσεις 3,5% + 3% για το 2008 και 3% + 3% για το 2009. Ταυτόχρονα ρυθμίζονται σειρά θεσμικών θεμάτων όπως, κανονισμός μεταθετότητας, υπηρεσιακά συμβούλια που μονομερώς και αντισυνταγματικά είχε καταργήσει ο νόμος 3522/06.

Η σύμβαση θα τεθεί στην κρίση των οργάνων της ΟΜΕ-ΟΤΕ τη προσεχή Πέμπτη και αναμένεται η έγκριση της και υπογραφή με τη Διοίκηση του ΟΤΕ αρχές Αυγούστου. Με την έγκριση και την υπογραφή της, θα δοθεί το πλήρες κείμενο και οι πίνακες αυξήσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση της ομοσπονδίας επισημαίνεται πως η ΟΜΕ-ΟΤΕ θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα, με τις επεξεργασίες των επιτροπών, θα ρυθμιστούν και άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν εργαζόμενους και επιχείρηση στο ιδιαίτερα δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και καλεί τους εργαζόμενους σε “συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα και την ΟΜΕ-ΟΤΕ, γιατί η συλλογικότητα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι το μόνο όπλο για να αντιμετωπισθούν οι όποιες προκλήσεις και προσκλήσεις”.

Τέλος η ΟΜΕ ΟΤΕ καταδικάζει -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της- με τον “πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική τροπολογία, που επιχειρεί να καταργήσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον ΟΜΕΔ και δηλώνουμε ετοιμότητα στο πλευρό των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ για να αποτραπεί η ψήφιση αυτής της επαίσχυντης νομικής λαθροχειρίας”.