Η ASUS παρουσιάζει τις κάρτες M4A89GTD PRO Series, τις πρώτες μητρικές στον κόσμο με πιστοποίηση SATA 6Gb/s.


ASUS M4A89GTD PRO USB3 motherboardH ASUS ανακοίνωσε ότι δύο προϊόντα της, οι μητρικές κάρτες M4A89GTD PRO/USB3 και M4A89GTD PRO, πιστοποιήθηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό Serial ATA ως οι πρώτες κάρτες που ικανοποιούν το πρότυπο SATA 6Gb/s.


Το SATA 6Gb/s ενσωματώνει την τεχνολογία των αποθηκευτικών μέσων τελευταίας γενιάς, βοηθώντας στο διπλασιασμό της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, σε σύγκριση με το απλό SATA 3Gb/s. Γεγονός που αποδεικνύεται πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς οι χρήστες συγκεντρώνουν, πλέον, βίντεο, μουσική, ψηφιακές φωτογραφίες και αρχεία πολυμέσων που διαθέτουν όλο και μεγαλύτερο μέγεθος.


Οι συσκευές στη λίστα του οργανισμού SATA-IO περνούν από εκτεταμένες δοκιμασίες αναφορικά με τη συμμόρφωση σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό βαθμό συνεργασίας με άλλες πιστοποιημένες συσκευές. Οι μητρικές κάρτες της ASUS είναι οι πρώτες που κερδίζουν το χρυσό πρότυπο συμμόρφωσης (Gold Standard of Compliance) σε σχέση με την τεχνολογία SATA 6Gb/s.


Οι δίσκοι SATA 6Gb/s κοστίζουν ελάχιστα περισσότερο από τους SATA 3Gb/s αντίστοιχης χωρητικότητας, καθιστώντας έτσι τη μετάβαση στο νέο πρότυπο, εύκολή και οικονομική για τους καταναλωτές.


Η διαδικασία πιστοποίησης κατά SATA 6Gb/s για τις μητρικές κάρτες της ASUS ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου 2010.