Δεν ήταν αρκετή η αύξηση των κερδών κατά 51% από τη Samsung, που απογοήτευσε τους αναλυτές που ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο στην κερδοφορία.

Κέρδη χαμηλότερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε η Samsung Electronics, καθώς οι πωλήσεις της σε τηλεοράσεις και ημιαγωγούς σημείωσαν σημαντική πτώση.

Παρά την άνοδο των κερδών κατά 51% για το β’ τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επίπεδων οθονών, chip και κινητών τηλεφώνων στην Ασία, δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση.

Η μετοχή της Samsung σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση της τον τελευταίο μήνα παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,14 τρισ γουόν (2,1 δισ. δολάρια) το β’ τρίμηνο, διαψεύδοντας όμως έτσι τις προβλέψεις των αναλυτών του Bloomberg, οι οποίοι έκαναν λόγω για 2,36 τρισ. γουόν.

Όπως ανακοίνωσε η Samsung ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 24% στα 18,14 τρισ. γουόν. Τα έσοδα από τα chip σημείωσαν απρόσμενη πτώση της τάξης του 18%, ενώ διπλασιάστηκαν οι ζημίες από το τμήμα οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Λι Γουν Ου, η πρόκληση για την Samsung είναι να διατηρήσει την αύξηση της κερδοφορίας της τη στιγμή που η ζήτηση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική έχει μειωθεί σημαντικά, επηρεάζοντας αρνητικά τις εξαγωγές.