Η Retail@Link διακινεί ηλεκτρονικά 400.000 παραστατικά το μήνα για τους πελάτες της, μέσω της υπηρεσίας e-invoicing.


invoiceH Retail@Link έχει αναπτύξει από το 2005 το ‘e-invoicing portal’ ως επέκταση της ASP πλατφόρμας της στον τομέα της «συνεργατικής παραγγελιοδοσίας», στοχεύοντας στην αποτελεσματική αναπλήρωση εμπορευμάτων στα καταστήματα λιανεμπορίου και υπηρεσιών μέσω EDI (Electronic Data Interchange) και γενικότερα, την αυτοματοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών που σχετίζονται με παραστατικά.


Η υπηρεσία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing), επιτρέπει στον προμηθευτή να στείλει αυτοματοποιημένα τα τιμολόγιά του για απευθείας εισαγωγή στο σύστημα του λιανέμπορου, καταργώντας καταχωρήσεις και συνήθη λάθη, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο αποπληρωμής του προμηθευτή. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ανεξάρτητη από τον τρόπο παράδοσης των προϊόντων.


To ‘e-invoicing portal’ της Retail@Link, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα υπερσύχρονο «Many-to-Μany» e-invoicing hub, το οποίο υποστηρίζει καθημερινά τα παραστατικά που διακινούνται μεταξύ των μεγαλύτερων λιανεμπορικών αλυσίδων /σουπερ μάρκετ με περισσότερους από 130 προμηθευτές τους και περίπου 500 αντιπροσώπους τους. Ο κόμβος αυτός υποστηρίζει σήμερα την ανταλλαγή περίπου 400.000 παραστατικών μεταξύ συναλλασσομένων, σε μηνιαία βάση και με αυξανόμενη τάση.


Ο παραδοσιακός τρόπος έκδοσης, αποστολής, αρχειοθέτησης και διαχείρισης τιμολογίων κοστίζει, βάσει διεθνών ερευνών (Deskom και Arthur D. Little), μέχρι και 15 € ανά μονάδα και ανάλογα με τον κλάδο. Με την υιοθέτηση των τεχνολογιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing σε συνδυασμό με EDI), αυτά τα κόστη μπορούν να μειωθούν κατά 50% έως 65%. Επίσης, σύμφωνα με τη Zona Research, η επένδυση που απαιτείται για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, σε ένα μεγάλο ποσοστό των εταιρειών που την εφαρμόζουν, αποδίδει μέσα σε 6 μήνες.


Για την ασφαλή αποστολή και λήψη των τιμολογίων, η Retail@Link εφαρμόζει όλες τις ενδεδειγμένες τεχνικές και πολιτικές ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης για την ασφαλή διακίνηση των τιμολογίων, χρησιμοποιώντας διεθνή ψηφιακά πιστοποιητικά για τη σύνδεση με συνεργάτες της και την πιστοποίηση του κόμβου της.