Δύο νέα προϊόντα ανακοίνωσε πρόσφατα η VivoΤek, ανανεώνοντας την οικογένεια δικτυακών λύσεων παρακολούθησης που διαθέτει.


fd8361Συγκεκριμένα, πρόκειται για το VAST, ένα νέο πρόγραμμα κεντρικής διαχείρισης και καταγραφής, ειδικά σχεδιασμένο για τη διαχείριση των προϊόντων επιτήρησης που διαθέτει, και την ολοκαίνουρια, υψηλών προδιαγραφών IP fixed dome camera, FD8361.


Το VAST είναι ένα δυναμικό και πλήρως λειτουργικό εργαλείο διαχείρισης απεριόριστων καμερών και σταθμών, ικανό να υποστηρίξει πλήθος εφαρμογών. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του περιλαμβάνεται η παρακολούθηση 64άρων σημείων σε πραγματικό χρόνο με ταυτόχρονη δυνατότητα playback 16 καναλιών. Με την αρχιτεκτονική server/client που διαθέτει, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί απομακρυσμένα συστήματα μεγάλης κλίμακας και να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύστημα επιτήρησης, ιδανικό για την εποπτεία μαγαζιών, τραπεζών και δημόσιων χώρων.


Η FD8361 είναι η τελευταία πρόταση της VivoTek στην κατηγορία δικτυακών σταθερών καμερών θόλου (fixed dome), που συνδυάζει μεγάλη ανάλυση, υψηλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετικό εύρος ζώνης (bandwidth) για μεταφορά αρχείων. Είναι κατάλληλη τόσο για ημερήσια όσο και για νυχτερινή λήψη, ενώ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό περίβλημα που υποστηρίζει το πρότυπο IP66 και επιτρέπει τη λειτουργία της σε εξωτερικούς χώρους, όπως δρόμους και χώρους στάθμευσης, κάτω από δυσμενείς συνθήκες.


Εξοπλισμένη με αισθητήρα 2-megapixel, η FD8361 είναι ικανή να καταγράφει εικόνες με μεγάλη λεπτομέρεια και άριστη ευκρίνεια. Επίσης, η κάμερα είναι εξοπλισμένη με το πλέον σύγχρονο πρότυπο H.264 για μεγάλη συμπίεση αρχείων video, που καθιστά εύκολη τη μεταφορά τους ακόμα και μέσω των συνδέσεων χαμηλού bandwidth που διατίθενται στην Ελλάδα. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης εύρους ζώνης, όπως δυνατότητα περικοπής της εικόνας (cropping), ePTZ, και λειτουργία Activity Adaptive Streaming.


Διαθέτει auto-iris lens έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερη ποιότητα εικόνας κάτω από διαφορετικά περιβάλλοντα φωτισμού, ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης και ανανέωσης αέρα (heater and fun), μηχανισμό 3 αξόνων για ευέλικτη εγκατάσταση, 802.3af PoE, ενσωματωμένη υποδοχή BNC για απευθείας σύνδεση με αναλογική οθόνη, υποδοχή SD/SDHC καρτών αποθήκευσης μνήμης, λειτουργία ανίχνευσης παρεμπόδισης του φακού της, αμφίδρομο ήχο μέσω πρωτοκόλλου SIP και κεντρικό λογισμικό διαχείρισης 32- καναλιών.


Η VivoΤek διαθέτει μία πλήρη γκάμα από ασύρματες και ενσύρματες δικτυακές κάμερες παρακολούθησης με εκπληκτικά χαρακτηριστικά, όπως wireless two-way audio, motion detection, optimal audio & video synchronization, pan/tilt control, optical zoom & auto focus. Όλες οι κάμερες της VivoΤek είναι εξοπλισμένες με Digital Recording Software για ταυτόχρονη παρακολούθηση και μαγνητοσκόπηση δεκαέξι ή τριανταδύο καμερών (16/32-channel) σε πραγματικό χρόνο.