Η PROFILE ολοκλήρωσε το έργο εγκατάστασης και ενεργοποίησης της επενδυτικής πλατφόρμας FMS/ IMSplus.


profileΤο νέο σχήμα που δημιουργήθηκε από τη στρατηγική συνεργασία των τραπεζών Πειραιώς και BNP Paribas στο χώρο του Wealth Management επέλεξε με αυστηρές διαδικασίες το κορυφαίο σύστημα FMS/IMSplus ανάμεσα από μια πληθώρα καταξιωμένων διεθνών συστημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των εργασιών του. Κυρίαρχο κριτήριο επιλογής υπήρξε η πληρότητα και η επεκτασιμότητα της λειτουργικότητας του συστήματος όπως και η State-of-the-Art τεχνολογία και αρχιτεκτονική του, καταδεικνύοντας πως η PROFILE είναι άκρως ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Το FMS/IMSplus Wealth Management ανταποκρίθηκε απόλυτα, στις ανάγκες του νέου σχήματος αναφορικά με τους προσωπικούς επενδυτικούς λογαριασμούς και τις αντίστοιχες διασυνδέσεις με τα τραπεζικά συστήματα, τα συστήματα και τους συνεργάτες εκτελέσεως πράξεων, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών με τη Θεματοφυλακή, καθώς και σε όλο το φάσμα των επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών του οργανισμού.


Η λύση FMS / IMSplus καλύπτει πλήρως front-to-back τις εργασίες που απαιτούνται στο Wealth Management και το Private Banking ενώ μέσω εξειδικευμένων εργαλείων υποστηρίζει την παροχή ολοκληρωμένων επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Οι πελάτες απολαμβάνουν μια σειρά από εξατομικευμένες υπηρεσίες όσον αφορά στη διαχείριση της περιουσίας τους και στην πληροφόρηση σχετικά με αυτή, σε ένα πλαίσιο υψηλής ασφάλειας με αυστηρούς συστημικούς ελέγχους βάσει των απαιτήσεων της οδηγίας MiFID. Μέσα από STP διαδικασίες και σύγχρονα εργαλεία, το σύστημα εξυπηρετεί την ευρεία γκάμα των προϊόντων που παρέχει η νέα συνεργασία των τραπεζών, διευκολύνοντας σημαντικά τις διαδικασίες, τις πωλήσεις, τον έλεγχο και τη διαχείριση κινδύνου ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του.