To λογισμικό Soft1 ERP επέλεξε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., η αποκλειστικά ελληνική βιομηχανία ζύθου της μπύρας FIX.


softoneΗ συνεργασία των δύο εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό της παραγωγής της διάσημης μπύρας, το σήμα της οποίας μετρά ήδη 146 χρόνια ζωής.


Σήμερα, έχοντας θέσει υψηλά πρότυπα στην ποιότητα παραγωγής, η επιχείρηση διαθέτει στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού ένα πλήρως ανανεωμένο προϊόν υψηλών προδιαγραφών, ισάξιο του ονόματος, της αποδοχής και της αναγνωρισιμότητας της φίρμας FIX.


Ειδικότερα, με την αξιοποίηση του Soft1 ERP έχει επιτευχθεί πλήρης αυτοματισμός σημαντικών διαδικασιών σε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης – εμπορικές, service και παραγωγής, ενώ όλες οι προδιαγραφές για ειδικά θέματα ζυθοποιίας έχουν ενσωματωθεί στο ERP, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη λύση με κοινά στοιχεία πληροφόρησης και ενιαία διαχείριση. Όλα τα τμήματα και οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης – κεντρικά, υποκαταστήματα και κέντρο διανομής – λειτουργούν με online σύνδεση μεταξύ τους.


Μεταξύ των απαιτήσεων που καλύφθηκαν και αξιοποιούνται σήμερα από την επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται η αναλυτική παρακολούθηση των παραγγελιών από το εργοστάσιο και τα υποκαταστήματα και η απευθείας εκτέλεσή τους από τα κέντρα διανομής, η πλήρης παρακολούθηση παραγωγής σε τέσσερις (4) φάσεις με παραστατικά παραγωγής εκτεταμένης πληροφόρησης (στοιχεία δεικτών μπύρας και ποιοτικού ελέγχου), οι κλειστές αποθήκες και διασφαλισμένες ποσότητες διάθεσης σε πραγματικό χρόνο, η διεξοδική κάλυψη απαιτήσεων για τελωνεία (με παρακολούθηση plato), η διαχείριση ΕΦΚ και η ολοκληρωμένη διαχείριση παγίων σε αποθήκες τρίτων.


Επίσης, η μισθοδοσία της επιχείρησης έχει σχεδιασθεί ώστε να καλύπτει 24ωρη βάρδια με ανάλυση σε κέντρα κόστους ανά εργαζόμενο παραμετρικά. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ευελιξία κατανομής του προσωπικού διαφορετικά κάθε μήνα χωρίς να χάνεται η ιστορικότητα κόστους, τόσο στην παραγωγή όσο και στα υπόλοιπα κέντρα κόστους της επιχείρησης. Στο Soft1 ERP της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περιλαμβάνεται CRM πλήρης διαχείρισης και εκτεταμένη στατιστική πληροφόρηση, βάσει απαιτήσεων θέσης και διοικητικού ρόλου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει απόδοση τελικών αποτελεσμάτων εταιρείας κέρδους ή ζημίας άμεσα και χωρίς καμία παρέμβαση χρήστη μέσω των ειδικών εκτυπώσεων των αποτελεσμάτων.


Το έργο ολοκληρώθηκε από τη MIB ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ, εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της SoftOne.