Με την ευκαιρία της επετείου των 10 χρόνων της Winbank, ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας με την ονομασία winbankdirect.gr.


Γράφει ο Γιάννης Μαργέτης


WinbankPiraeusΠρόκειται για το πρώτο online κανάλι πώλησης τραπεζικών προϊόντων στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε, ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, έκανε μια αναδρομή στη γεμάτη καινοτομίες πορεία της winbank την περασμέναη δεκαετία.


Παρουσιάστηκαν οι λύσεις και υπηρεσίες που έχουν λανσαριστεί και που απευθύνονται τόσο σε πελάτες της Τράπεζας όσο και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Σχεδόν 150.000 πελάτες επισκέπτονται τη winbank περίπου 12.000.000 φορές ετηρίως, εκτελώντας online το μεγαλύτερο μέρος των περισσότερων ευναλλαγών της Τράπεζας, στοιχεία που δείχνουν την πλήρη ωρίμανση του internet banking.


Παράλληλα, όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής παρουσιάζουν σημαντική ωρίμανση, καθώς απορροφούν από 40% (πληρωμές πιστωτικών καρτών στα μηχανήματα πληρωμής με μετρητά) έως και 78% (αναλήψεις μετρητών στα ΑΤΜ).


Έγινε εκτενής αναφορά στην “ομπρέλα” υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής για επιχειρήσεις και αναλύθηκε πώς οι υπηρεσίες αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν online, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους, αλλά και πώς μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα αυξάνοντας τα σημεία είσπραξης, στόχοι ιδιαίτερα σημαντικοί κατά την τρέχουσα συγκυρία.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στη σημασία που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς στον εν εξελίξει διάλογο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στον οποίο η winbank ήδη συμμετέχει ενεργά με την υποβολή εκτενών προτάσεων για ηλεκτρονικές πληρωμές στα ΚΕΠ όσο και για το ηλεκτρονικό παράβολο.


Το κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου έγινε με μια ματιά στο μέλλον όπου και παρουσιάστηκε η νέα πρωτοποριακή κίνηση της τράπεζας που ονομάζεται winbank direct και που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 30 Μαΐου. Τα νέα προϊόντα θα διατίθενται αποκλειστικά online από το site της winbank direct και όχι από το δίκτυο κατασημάτων της Τράπεζας.


Εννοείται πως, για τη διαχείρηση των προϊόντων αυτών μετά την online απόκτησή τους, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τόσο το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας όσο και όλα τα δίκτυα που έχτισε η winbank τα 10 αυτά χρόνια.