Επιστροφή στην κερδοφορία σηματοδοτούν για τον όμιλο Profile τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.


profileΣτο θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα, συνέβαλλαν οι συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης για μείωση του λειτουργικού κόστους και αύξηση της αποτελεσματικότητας, καθώς και η υλοποίηση νέων έργων του χρηματοοικονομικού τομέα, εντός και εκτός Ελλάδας.


Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Profile εξακολουθεί να παρουσιάζει υψηλή ρευστότητα και χαμηλότατα επίπεδα δανεισμού, ενώ έχει αυξήσει δραστικά την ευελιξία του, μέσω της νέας επιχειρησιακής δομής, γεγονός που του επιτρέπει ταχύτατη προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες της εσωτερικής αγοράς και ανάπτυξη της παρουσίας του εκτός των συνόρων.


Σε ενοποιημένο επίπεδο ο Όμιλος εμφανίζει κύκλο εργασιών €2,82 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2010 από €3,54 εκατ. το προηγούμενο έτος, ενώ τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €265 χιλ. από €722 χιλ. Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε €1,13 εκατ. από €1,68 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2009, τα κέρδη μετά από φόρους σε €20 χιλ., ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα €35 χιλ. για το α’ τρίμηνο του 2010.


Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €2,53 εκατ. από €2,73 εκατ. ενώ σημειώθηκαν ζημιές μετά από φόρους της τάξεως των €32 χιλ. για το α’ τρίμηνο και το EBITDA διαμορφώθηκε στα €146 χιλ.


Tα διαθέσιμα του ομίλου το α’ τρίμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 127% και διαμορφώθηκαν σε €3,26 εκατ. από €1,43 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε €13,79 εκατ. παραμένοντας σταθερό, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά 4,5% αγγίζοντας τα €4,42 εκατ. για το ίδιο χρονικό διάστημα.


Τα αποτελέσματα του ομίλου εμφανίζουν αύξηση της λειτουργικής δραστηριότητας, συγκρινόμενα με το τελευταίο τρίμηνο του 2009, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί στα επόμενα τρίμηνα, περιορίζοντας και την επίδραση που έχει στον κύκλο εργασιών η γενικότερη συγκράτηση της εσωτερικής αγοράς και ιδιαιτέρως των οργανισμών του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι εμφανίζουν καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβάσεων, αλλά και στην εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων.


Ο όμιλος της PROFILE αναμένει βελτίωση των μεγεθών του, μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου και της υιοθέτησης των τεχνολογικών λύσεων που έχει προτείνει, από μεγάλες τράπεζες και οργανισμούς εντός και εκτός συνόρων, με συμφωνίες που αναμένεται να συμβασιοποιηθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.