Η Lenovo συμπληρώνει 5 χρόνια παρουσίας παγκοσμίως και τα γιορτάζει στην ελληνική αγορά με εκδήλωση που παρέθεσε.


lenovo parousiasiΤην εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, SMB & Channel Sales Manager Lenovo Greece & Cyprus και συνέχισε ο κ. Ralf Jordan, Vice President Lenovo EMAT που παρουσίασε τη στρατηγική της Lenovo και αναφέρθηκε στην 5ετή πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Απόστολος Λαδάς, Γενικός Διευθυντής της Lenovo Greece ανέλυσε την παρουσία και δραστηριότητα της Lenovo στην Ελλάδα το τελευταίο έτος και αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στην ελληνική αγορά.


Τα νέα προϊόντα που παρουσιάζει η Lenovo είναι τα ακόλουθα:
ThinkCentre A70z
Η γκάμα των Thinkcentre εμπλουτίζεται με το μοντέλο A70z, το οποίο θα διατίθεται στην προσιτή τιμή των €599, αλλά θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core2Duo και λειτουργικό σύστημα Windows 7. Η Lenovo δηλώνει ότι ο νέος όλα σε ένα υπολογιστής έχει σημαντικά μειωμένο χρόνο έναρξης λειτουργίας, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει και η οθόνη 19 ιντσών με διαμόρφωση 16:10, η οποία επιτρέπει και την ανάρτηση του υπολογιστή στον τοίχο. Στο εσωτερικό του συναντάμε επίσης και έναν σκληρό δίσκο συνολικής χωρητικότητας 500GB για όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία του κάθε χρήστη.


Ideapad Y560 Laptop
To νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία RapidDrive για γρηγορότερη έναρξη λειτουργίας του συστήματος και έχει οθόνη διαγωνίου 15,6 ιντσών. Πρόκειται για ένα multimedia laptop με High Definition οθόνη, ηχεία σχεδιασμένα από την JBL και ήχο Dolby Home Theater surround. Στη θέση του επεξεργαστή συναντάμε τον Intel Core i7, ενώ το σύστημα Lenovo Energy Management 5.0 υπόσχεται αυξημένη αυτονομία. Η ενδεικτική τιμή πώλησης στην αγορά θα είναι €799, ενώ ο νέος φορητός υπολογιστής εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη Μαΐου και έπειτα.


Thinkpad Edge
Με τιμή που ξεκινά από 599€ με ΦΠΑ, τα ThinkPad Edge laptops συνδυάζουν τη χαμηλή τιμή με τα παραγωγικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η ταχύτατη επεξεργασία, οι ασύρματες επιλογές και το πρωτόκολλο VoIP, σε μία κομψή και μοντέρνα σχεδίαση. Τα laptops είναι εξοπλισμένα με τους τελευταίους επεξεργαστές Core™ i5 και i3 Series ή Celeron™ της Intel®. Έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά VoIP στα οποία συμπεριλαμβάνονται κάμερες υψηλής ανάλυσης και μια οθόνη HD LED. Προσφέρουν πλήθος πολυμέσων με DVD/RW, εξόδους VGA και HDMI για προβολή περιεχομένου HD και αναγνώστη καρτών 7 σε 1, επιλογές ασύρματων τεχνολογιών όπως 4G, 3G και WiFi και το άνετο και αδιάβροχο μοντέρνο πληκτρολόγιο ThinkPad με touchpad πολλαπλής-αφής. Κυκλοφορούν σε κόκκινο heatwave ή μαύρο midnight.


lenovo_thinkpad_t410s_top-opticalThinkPad T410s
Δίνοντας έμφαση στις ανάγκες του σύγχρονου business χρήστη, η Lenovo παρουσιάζει μία μοντέρνα εκδοχή ενός λεπτού και ισχυρού laptop. Για πρώτη φορά στον κόσμο επιλεγμένα μοντέλα καταφέρνουν να αγγίξουν τον αριθμό ρεκόρ των 22 ωρών συνεχόμενης λειτουργίας. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστές Intel Core™ dual-core και κάρτες γραφικών Nvidia με 512 MB VRAM. Η τεχνολογία Qualcomm Gobi 2000 ενισχύει την ασύρματη συνδεσιμότητα για όσους επιλέγουν ευρυζωνικότητα εν κινήσει μέσω 3G. Από τα τέλη Μαΐου, το συγκεκριμένο laptop θα διατίθεται στην αγορά στην ενδεικτική τιμή των €1.549, απευθυνόμενο στον επιχειρηματία που θέλει να έχει πάντοτε μαζί του ένα ισχυρό εργαλείο.


IdeaPad S10-3t
Lenovo-Ideapad-S10-3t-Tablet-Netbook_1Το νέο netbook της Lenovo έχει μία οθόνη 10,1 ιντσών, η οποία μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, μετατρέποντάς το σε ταμπλέτα. Η οθόνη είναι αφής και υποστηρίζει την τεχνολογία multitouch. Στο εσωτερικό του συναντάμε τον επεξεργαστή Intel Atom N470 και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 320GB. Η λειτουργία Quick Start 2.0 επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του Παγκόσμιου Ιστού, χωρίς να είναι ανάγκη να περιμένετε να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα. Παράλληλα, το Maplife θα είναι μία Location based εφαρμογή, ενώ θα υπάρχει και ειδικό σύστημα προστασίας από τις πτώσεις και την κακομεταχείριση. Η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στα €799.


IdeaCentre desktop – B500
Με επεξεργαστές Intel και ιδιαίτερο design, οι νέοι υπολογιστές της Lenovo μπαίνουν σε μία νέα εποχή. Το B500 είναι εξοπλισμένο με Intel Core2 Quad επεξεργαστή, έως και 8GB RAM DDR3 και σκληρό δίσκο 1TB. Απευθύνεται τόσο σε multimedia χρήστες όσο και σε εκείνους που θέλουν να παίζουν games στον υπολογιστή τους. Είναι ένα all in one με οθόνη 23 ιντσών Full HD και εξαιρετικής ποιότητας ηχεία JBL, ενώ διατίθεται μαζί με ένα 4 σε 1 τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι ικανό να λειτουργήσει και ως χειριστήριο κίνησης στο gaming, εκτός από VOIP Handset, ποντίκι και χειριστήριο για τις media λειτουργίες. Είναι επίσης εξοπλισμένο με την τεχνολογία CamSuite, που σας βάζει στο επίκεντρο της εστίασης της ενσωματωμένης κάμερας και έπειτα σας επιτρέπει να προσθέσετε όποιο εφέ επιθυμείτε στα live video feeds σας.


Ideacente A700 AIO PCs
Πρόκειται για ακόμα ένα στιλάτο All in One PC της Lenovo με πλαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο δεν ξεπερνά σε πάχος τις 2,5 ίντσες. Η οθόνη έχει διαγώνιο 23 ιντσών, είναι Full HD widescreen, ενώ στη θέση του επεξεργαστή έχουμε τον Intel Core i7 με τεχνολογία Turbo Boost. Τα ηχεία είναι JBL, υποστηρίζονται γραφικά με Direct X11, η μνήμη RAM μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8GB, ενώ η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2TB. Είναι το πρώτο PC με οθόνη αφής, το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία Surface Acoustic Wave (SAW). Αυτό εγγυάται άμεση απόκριση στις εντολές που του δίνετε. Η τιμή του θα είναι €999.


Κλείνοντας, ο κ. Matthew Kohutt, Worldwide Competitive Analyst, Lenovo HQ παρουσίασε τις νέες καινοτόμες σειρές Think και Idea. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατασκευή «Store Front» που ήταν στημένη με 6 IT stands, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων Think και Idea που ήδη υπάρχουν ή που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον στην ελληνική αγορά.