Η Onkyo παρουσιάζει τέσσερις νέους entry-level & midrange home cinema ενισχυτές για το 2010 που προσφέρουν απαράμιλλη απόδοση, χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.


TX-SR608

TX-SR608

Χαρακτηριστικό και στα τέσσερα μοντέλα είναι η συμβατότητα Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio decoding, 3D video (μέσω HDMI 1.4 σύνδεσης) και η καινοτομία Onkyo’s Universal port, μια σύνδεση που επιτρέπει την λειτουργία επιπλέον DAB+ tuners και iPod/iPhone docks μέσω ενός απλού καλωδίου σύνδεσης (χωρίς extra παροχή ρεύματος).


Στην κορυφή των νέων μοντέλων είναι ο ενισχυτής TX-SR608 7.2-channel HD home cinema receiver. Αυτό το THX Select2 Plus certified μοντέλο, προσφέρει 7 x 160 watts, και εγγυάται ένα υψηλότατο επίπεδο απόδοσης για χώρους μέχρι 56 τμ. όπου οι θεατές απέχουν 3-4 μέτρα από την οθόνη.


Κανένας άλλος ενισχυτής αυτής της κατηγορίας δεν έχει αποσπάσει την πιστοποίηση THX Select2 status. Διαθέτει το Audyssey DSX εφάπτοντας ακουστικά το σύστημα στον εκάστοτε χώρο. Με κατασκευή στιβαρή για βελτιωμένη απόδοση, ο TX-SR608, επίσης, διαθέτει HDMI video upscaling στα 1080p, μέσω Faroudja’s DCDi (Directional Correlational Deinterlacing) Cinema video processor για εγγυημένη ποιότητα video, ανεξαρτήτου της πηγής, όλα μέσω ενός απλού HDMI καλωδίου στην οθόνη flatscreen.


Καθώς γίνεται σάλος με την άφιξη του 3D video, η Onkyo αποφάσισε να εφοδιάσει όλους τους ενισχυτές του 2010 με την απαραίτητη HDMI 1.4 συνδεσιμότητα, και στον TX-SR608 υπάρχουν πέντε HDMI inputs και ένα στην πρόσοψη του ενισχυτή,


Έτσι με όλες τις 3D-compatible TVs και τα Blu-ray players, οι Onkyo ενισχυτές του 2010 είναι έτοιμοι να συνδεθούν με όλα τα υποσυστήματά σας.


Το αμέσως επόμενο πλεονέκτημα είναι ότι παρέχει Audio Return Channel μέσω HDMI. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο Audio που λαμβάνεται μέσω του δέκτη της HDTV μπορεί τώρα να αποσταλεί για αποκωδικοποίηση/ενίσχυση στον TX-SR608 μέσω της HDMI σύνδεσης, επομένως να μη χρειάζεται extra digital optical καλώδιο.


Υπάρχουν επιπλέον καλά νέα για την πλευρά του video. Ο TX-SR608 έρχεται με νέα συνδεσμολογία, μια PC-compatible analogue RGB video είσοδο. Οι οπαδοί των Multimedia και των παιχνιδιών τώρα θα μπορούν να δρομολογήσουν την έξοδο video από το Desktop/Media Centre PC ή netbook απευθείας στον TX-SR608 και τότε μέσω της οθόνης flatscreen μέσω HDMI.


Φυσιολογικά, υπάρχει πλήρης αποκωδικοποίηση των formats όπως Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio, στα 192kHz/24-bit Burr-Brown DACS (PCM1690) που χρησιμοποιείται για όλα τα κανάλια. Το τελευταίο προσφέρει high dynamic range στα 113dB.


Η ρύθμιση του ενισχυτή είναι πιο εύκολη από ποτέ, χάρη στις τεχνολογίες Audyssey (2EQ, Dynamic Volume και Dynamic EQ) ενώ το νέο semi-transparent overlaid GUI (Graphical User Interface) ενισχύει την φήμη της Onkyo αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο εύχρηστος ενισχυτής στην αγορά.


Η δυνατότητα της Powered Zone 2 σημαίνει ότι είναι εφικτό να απολαμβάνουμε διαφορετική πηγή ήχου σε ένα δεύτερο δωμάτιο, ενώ οι διπλές έξοδοι subwoofer επιτρέπουν στους οπαδούς της Οnkyo να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη ανάλυση μπάσου σε μεγαλύτερα δωμάτια.


TX-SR578

TX-SR578

Ένα σκαλί χαμηλότερα, ο TX-SR578 είναι ένας 7.1 ενισχυτής, ελάχιστα μικρότερος σε ισχύ από τον TX-SR608, παραταύτα αξιόλογος στα 7 x 130w. Διαθέτει HDMI video upscaling στα 1080p, με Faroudja’s DCDi Cinema – δεν διαθέτει το front-panel mounted HDMI input του TX-SR608’s (υπάρχουν τέσσερα στην πίσω πλευρά)- PC video connectivity και Audyssey DSX mode.


TX-SR508

TX-SR508

Για αυτούς που δεν χρειάζονται την λειτουργία 1080p video upscaling στον ενισχυτή τους μπορούν να προτιμήσουν τον 7.1-channel TX-SR508. Αυτό το μοντέλο είναι εξίσου δυνατό όπως ο TX-SR578, αλλά είναι πιο προσιτός, χάρη στα ελαφρώς λιγότερα χαρακτηριστικά του. Τα DACs (192kHz/24-bit Burr-Brown PCM1690) και 32-bit DSP chips, ωστόσο, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στα μεγαλύτερα μοντέλα χωρίς συμβιβασμός στην ακουστική ανάλυση.


Η σειρά ολοκληρώνεται με τον TX-SR308. Το μοντέλο εισαγωγής 5.1-channel διαθέτει τα ζωτικά τρία στοιχεία HDMI 1.4 inputs, έξοδο

TX-SR308

TX-SR308

στα 5x100w συν μια front-panel audio input. Αυτό που ενισχύει τα χαρακτηριστικά του είναι η Onkyo Universal port με την οποία συνδέουμε το UP-DT1 DAB+ tuner ή ένα UP-A1 iPhone/iPod dock στον ενισχυτή απευθείας.


Το όνομα Onkyo, σημαίνει ‘αρμονία ήχου’ στα ιαπωνικά. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν 61 χρόνια και σήμερα είναι από τα κορυφαία ονόματα στην αγορά του hi-fi και του home cinema παγκοσμίως.