Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Microsoft Visual Studio 2010, του SQL Server 2008 R2 και Windows Azure, την Παρασκευή 14 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


Photo 3Πολλοί φίλοι της Microsoft Ελλάς παρευρέθηκαν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, η οποία με τίτλο Life Runs on Code ανέδειξε την απανταχού παρουσία του κώδικα, ο οποίος, ενσωματωμένος σε υπολογιστές, ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα πληροφορικής και κάθε τύπου ψηφιακή λειτουργία, έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινή μας ζωής. Μέσω ενός διαδραστικού τρόπου παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των νέων εργαλείων και να διαπιστώσουν την ευκολία με την οποία μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές.


Ο κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς παρουσιάζοντας τις δυνατότητες των νέων προϊόντων, ανέφερε τα εξής: «Η ανάπτυξη εφαρμογών σήμερα αποτελεί μια από τις απαιτητικότερες εργασίες, καθώς η διαρκώς αυξανόμενη διείσδυση της τεχνολογίας συνεπάγεται αύξηση της ανάγκης για πιο ευέλικτες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. Αναγνωρίζοντας τις εντεινόμενες απαιτήσεις του συγκεκριμένου κλάδου, παρουσιάζουμε το νέο Visual Studio, το οποίο σε συνδυασμό με τον SQL Server 2008 R2 και την πλατφόρμα Windows Azure αποτελεί την ιδανική πρόταση για κάθε επαγγελματία που ασχολείται με την ανάπτυξη λύσεων πληροφορικής. Ενσωματώνοντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά, κάνει τη δημιουργία νέων εφαρμογών ακόμα πιο εύκολη, εξασφαλίζοντας απεριόριστη ελευθερία κινήσεων και συνεισφέροντας στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας».


Η νέα έκδοση του Microsoft Visual Studio 2010 απλοποιεί τη συνολική διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών λογισμικού, διευκολύνοντας κάθε βήμα από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι την τελική ανάπτυξη. Τα νέα ευέλικτα εργαλεία prototyping, modeling και σχεδίου απελευθερώνουν τη φαντασία κάθε developer, επιτρέποντας τη δημιουργία εντυπωσιακών εφαρμογών για διαφορετικές πλατφόρμες, μεταξύ αυτών το Microsoft SharePoint, Windows Azure και Windows Phones. Επιπλέον, οι developers και οι testers μπορούν πλέον να συνεργαστούν καλύτερα, εξοικονομώντας χρόνο μέσω των ενσωματωμένων εργαλείων testing και debugging.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το Windows Azure, η πρωτοποριακή πλατφόρμα cloud computing της Microsoft που παρέχει στους προγραμματιστές την ευελιξία και τη δυνατότητα να δημιουργούν cloud εφαρμογές, αξιοποιώντας εργαλεία και τεχνολογίες της Microsoft. Επίσης, μέσα από τη νέα αυτή πλατφόρμα, η Microsoft επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει το μοναδικό περιβάλλον εργασίας των Windows ανεξαρτήτως συσκευής και να έχει πρόσβαση στα αρχεία του, είτε βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του, είτε στην οθόνη της τηλεόρασής του, είτε στην οθόνη του κινητού του απρόσκοπτα.


Στην ελληνική αγορά είναι πλέον διαθέσιμος και ο SQL Server 2008 R2, η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση, πρόσβαση και διανομή δεδομένων, που ενσωματώνει νέες σημαντικές δυνατότητες: νέα εργαλεία «managed self-service Business Intelligence», υψηλή κλιμάκωση (Scalability) για μεγάλες επιχειρήσεις και μεγαλύτερη αποδοτικότητα για τη διεύθυνση πληροφορικής. Επιπλέον ο νέος SQL Server 2008 R2 προσφέρει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα, από το τοπικό κέντρο υπολογιστών μέχρι το σύννεφο.
Ειδική αναφορά έγινε επίσης στα .NET Framework 4, Windows Phone 7 και Silverlight 4. Σημειώνεται ότι τo Visual Studio 2010 διατίθεται σε 4 εκδόσεις: Ultimate, Premium, Professional και Test Professional.