Η Velti ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το 2009 και την αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του NASDAQ.


veltiΗ εταιρία Jefferies & Company, Inc. θα είναι η ανάδοχος εταιρία σε συνεργασία με τις RBC Capital Markets, Needham & Company, LLC, καθώς και τις ThinkEquity LLC και Cannacord Genuity. Οι κοινές μετοχές προς πώληση στη δημόσια διαπραγμάτευση θα προέλθουν από την Velti plc και ορισμένους από τους μετόχους της, ενώ ο αριθμός και η τιμή των μετοχών προς πώληση στην προτεινόμενη δημόσια διαπραγμάτευση, δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.


Η εταιρία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προτεινόμενη δημόσια διαπραγμάτευση για εταιρικούς σκοπούς μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση του στρατηγικού σχεδίου διεθνούς επέκτασης της εταιρίας και η υλοποίηση νέων επενδύσεων και εξαγορών με στόχο τη διεύρυνση των τεχνολογικών της προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της mobile marketing πλατφόρμας mGageΤΜ που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά, καθώς και κεφάλαιο κινήσεως.


Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2009, η Velti σημείωσε αναμορφωμένα έσοδα ύψους $89,9 εκ. αυξημένα κατά 82% συγκριτικά με τα έσοδα του 2008, ενώ τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 285% αγγίζοντας το ποσό των $26,8 εκ., αντανακλώντας την αύξηση ζήτησης για τα προϊόντα της εταιρείας τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες.


Για την υποστήριξη της ανάπτυξής της η εταιρία πρόσθεσε στο ανθρώπινο δυναμικό της, κατά το 2009, 140 νέα στελέχη, τα περισσότερα από τα οποία απασχολούνται στο γραφείο της Αθήνας, επιτυγχάνοντας, έτσι, οργανική αύξηση κατά 35%. Επιπλέον, η εταιρία συνέχισε για άλλη μία χρονιά τη σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων της τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες, με το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων να προέρχονται, πλέον, από το εξωτερικό (και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ,την Ευρώπη και την Ασία).


Oι δράσεις ανάπτυξης της εταιρίας κατά το 2009
– Ισχυρή και επικερδής ανάπτυξη με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους σαν αποτέλεσμα της ευρείας αποδοχής του μοντέλου παροχής υπηρεσιών Software-as-a-Service (SaaS) αλλά και αμοιβής με βάση την αποδοτικότητα της καμπάνιας.
– Συνεχιζόμενη επένδυση στη διεθνή επέκταση που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των πελατών σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, αλλά και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μέσω τοπικών γραφείων και συνεργατών.
– Θετικός αντίκτυπος από την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού στους τομείς των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 τη σημαντική αύξηση των συμβολαίων με νέους πελάτες.


Όσον αφορά στη διεθνή επέκταση της εταιρίας, στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας το 2009 συνεχίστηκε η επένδυση στην CASEE, και η εδραίωση στην κινεζική αγορά. Παράλληλα, το Μάιο του 2009 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Ad Infuse, μιας κορυφαίας εταιρίας στον χώρο του mobile advertising στις ΗΠΑ με καταξιωμένη ηγετική ομάδα και 31 στελέχη σε Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η τεχνολογική πλατφόρμα της Velti αναπτύχθηκε περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας της Ad Infuse. Η νέα πλατφόρμα Velti mGageΤΜ παρουσιάστηκε στην αγορά τον Ιανουάριο του 2010, και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση mobile marketing και advertising παρέχοντας τη δυνατότητα σε brands, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες περιεχομένου, μέσα μαζικής ενημέρωσης και παρόχους τηλεπικοινωνιών να επωφεληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από ενέργειες διαφήμισης και marketing στο κινητό.


Τέλος, κατά το 2009, η εταιρία ενέταξε στο δυναμικό της σημαντικά ανώτατα στελέχη διοίκησης και συμβούλους. Συγκεκριμένα, ο Wilson W.Cheung ανέλαβε καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου με στόχο να οδηγήσει την εταιρία στην επόμενη φάση της διεθνούς της ανάπτυξης. Πριν την Velti, o Wilson ήταν ανώτατο οικονομικό στέλεχος στις εισηγμένες στον NASDAQ εταιρίες ΑΧΤ, Inc., και Υahoo! Inc. Ο Mike Walsh, μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Ogilvy and Mather EMEA, ανέλαβε Διευθυντής Ανάπτυξης με έδρα το Λονδίνο. Ο Dakota Sullivan, ανέλαβε Διευθυντής Marketing του Ομίλου, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Πριν την Velti, o Dakota ήταν Διευθυντής Marketing σε πολλές εταιρίες του χώρου στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι BlueLithium και LookSmart.


Όσον αφορά στους συμβούλους, η εταιρία ένταξε στο δυναμικό της τον David Rosenblatt, μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλο της DoubleClick, εταιρίας που εξαγοράστηκε από την Google για $ 3.1 δις, καθώς επίσης και τον Jack Plating, Διευθυντή Λειτουργιών μέχρι το 2009 της Verizon Wireless.