Η SAS διοργανώνει συνέδριο με θέμα “Your Roadmap to Solvency II”, στις 14 Μαΐου 2010 και ώρες 9:00-15:00, στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, Αίθουσα Αφροδίτη.


sasΜε την ανησυχία και την αβεβαιότητα – φυσικά επακόλουθα της οικονομικής κρίσης- να έχουν ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα μεταβλητό περιβάλλον, τα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία και την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency II δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις τόσο στις Ευρωπαϊκές όσο και στις τοπικές αγορές, καθώς και νέες, κρυφές ευκαιρίες για τον ασφαλιστικό κλάδο.


To συνέδριο της SAS θα ρίξει άπλετο φως στις μείζονες απαιτήσεις του Solvency II, παρέχοντας απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ζητήματα (ακρίβεια και πληρότητα) και παρουσιάζοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να φέρετε σε πέρας, σε σύντομο χρόνο και με το χαμηλότερο κόστος “το ταξίδι προς τη συμμόρφωση με το Solvency II”.


Στο πλαίσιο της πρακτικής συνεργασίας της SAS με διακεκριμένους ομιλητές που διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση σε συγκεκριμένους χώρους, το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Γιώργος Λεκάτης, Πρόεδρος του Solvency II Association, της μεγαλύτερης Ένωσης Επαγγελματιών εξειδικευμένων στο Solvency II παγκοσμίως, και κορυφαίος εκπαιδευτής της Solvency II Training Ltd, ο οποίος θα αναφερθεί στις προκλήσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνει η σημαντική κοινοτική οδηγία. O Iωάννης Βασιλάτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Solvency II της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο οποίος θα μιλήσει για τις προοπτικές του Solvency II στην Ελλάδα. O Thorsten Hein, Business Development Manager at Risk Global Practice της SAS, ο οποίος θα αναλύσει πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες, συστήματα και τεχνολογίες για να επιτύχετε το στόχο της συμμόρφωσης με το Solvency II. O Stefan De Lombaert, EMEA Risk Practice Manager της SAS, ο οποίος θα μεταφέρει τις πρώτες εμπειρίες από τη νέα ολοκληρωμένη λύση για τον ασφαλιστικό κλάδο, SAS Risk Management for Insurance.


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αναμένεται να διατυπωθούν και στο πάνελ που αναφέρεται σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη συμμόρφωση με τη συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία, με θέμα: “Ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα: Προετοιμασία για συμμόρφωση με το Solvency II”. Σ’ αυτό συμμετέχουν οι κ.κ. Λάμπρος Τσόλκας, Greece Vice President –Systems Integration and Technology Services Lead, Accenture, Λάμπρος Γκόγκος, Actuarial Services Advisory Leader, Central South-East Europe, Ernst & Young, Θάνος Σαμπάνης, Head of Banking, Insurance & Financial Services, Cognity και Μάριος Λαζάρου, Director, Financial Risk Management, KPMG.
Συντονίζει o δημοσιογράφος του περιοδικού Insurance World, κ. Θωμάς Κιούσης.


To συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά σε CEOs, ανώτερα διευθυντικά στελέχη διαχείρισης κινδύνων, οικονομικούς διευθυντές (CFOs), υπεύθυνους αναλογιστές και ρυθμιστικούς φορείς του χρηματοοικονομικού τομέα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαραίτητη η εγγραφή, μέχρι την 12η Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.sas.com/greece/solvencyII