Το Twitter πρόσφατα αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της λίστας φίλων και followers αρκετών χρηστών.


twitter02Το θέμα έγινε αντιληπτό όταν αποκαλύφθηκε ένα σφάλμα που επέτρεπε στους χρήστες να «αναγκάζουν» άλλους να τους «ακολουθούν» στην ιστοσελίδα. Μάλιστα, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα για να ενσωματώσουν στη λίστα φίλων τους διάφορες διάσημες προσωπικότητες.


Το Twitter αντέδρασε σχετικά γρήγορα κλείνοντας το κενό, αναγκάστηκε ωστόσο να απενεργοποιήσει προσωρινά πολλούς λογαριασμούς χρηστών την ώρα που διόρθωνε τη βλάβη. Έτσι, πολλοί χρήστες εμφανίστηκαν ξαφνικά να μην έχουν κανέναν follower ή φίλο στο προφίλ τους. «Εντοπίσαμε και λύσαμε ένα πρόβλημα που επέτρεπε στους χρήστες να ‘αναγκάζουν’ άλλους να τους ακολουθούν», ανέφερε η γνωστή υπηρεσία σε δημοσίευση σε blog.


Η ελαττωματική ρύθμιση λειτουργούσε μόνο στην ιστοσελίδα του Twitter και όχι σε λογισμικό τρίτων εταιρειών που συνδέονται με την υπηρεσία, όπως το Tweetdeck. Το Twitter εξελίχθηκε σε μια από τις πιο γνωστές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης από το 2007, ενώ σήμερα έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες. Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει σε κοινωνικό δίκτυο, μετά την ανακάλυψη προβλήματος στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, που έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να «κρυφακούν» τις συνομιλίες εκείνων που ανήκουν στη λίστα των φίλων τους.