Αύξηση κατά 38% σημείωσαν οι διαδικτυακές πωλήσεις στη Βρετανία, το πρώτο εξάμηνο του 2008

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ηλεκτρονικών Πωλήσεων Λιανικής της εταιρίας IMRG Capgemini, οι λιανικές πωλήσεις μέσω του διαδικτύου στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 38% στο πρώτο εξάμηνο του έτους και εκτιμάται ότι μέσα σε πέντε χρόνια το 50% των πωλήσεων μπορεί να πραγματοποιείται μέσω του Internet.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι για κάθε μία λίρα που δαπανάται για αγορές αγαθών, οι 17 πένες πηγαίνουν σε αγορές μέσω του διαδικτύου.

Ο Δείκτης Ηλεκτρονικών Πωλήσεων Λιανικής δείχνει ότι οι Βρετανοί δαπάνησαν πάνω από 26,5 δισεκατομμύρια λίρες για αγορές μέσω του διαδικτύου στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό που είναι ίσο με το 50% των πωλήσεων που έκαναν τα σούπερ-μάρκετ και μεγαλύτερο από το σύνολο του ποσού που δαπανήθηκε σε καταστήματα για αγορές ρουχισμού και υποδημάτων.

Η εταιρία Capgemini εκτιμά ότι μεταξύ του 30 και του 50% των λιανικών πωλήσεων που θα γίνονται σε πέντε χρόνια, θα πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου και πολλές εταιρίες θα φτάσουν στο σημείο να εξετάσουν τη βιωσιμότητα των καταστημάτων που διατηρούν.

«Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε αν κοιτάξουμε τις κατηγορίες που βρίσκονται στην κορυφή των ηλεκτρονικών πωλήσεων: βιβλία, μουσική, ηλεκτρικά είδη και DVD», δήλωσε ο Μάικ Πετεβίνος, επικεφαλής του τμήματος λιανικών πωλήσεων της εταιρίας Capgemini.