Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 η Disney διοργάνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Prince of Persia: The Sands of Time» σε πέντε διαφορετικές ζώνες ώρας του πλανήτη.


prince of persia movieΞεκινώντας από την Αυστραλία, στη συνέχεια την Ασία και μετά στην Ευρώπη και την κεντρική Αμερική, οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Τόμπι Κέμπελ, Ρίτσαρντ Κόιλ και ο Sir Μπεν Κίνγσκλεϊ, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ και τον σκηνοθέτη Μάικ Νιούελ, χαιρέτησαν τους θεατές σε όλες τις χώρες μέσω ζωντανών δορυφορικών συνδέσεων από το Λονδίνο όπου παρευρέθηκαν για την πρεμιέρα της ταινίας εκεί.


Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Prince of Persia: The Sands of Time» ήταν η πρώτη πρεμιέρα που θα φιλοξενηθεί στο πιο συναρπαστικό μέρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο Γουέστφιλντ, ενώ η προβολή της ταινίας έγινε στο κορυφαίο, ολοκαίνουριο και τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό σύμπλεγμα αιθουσών του Λονδίνου. Η πρεμιέρα θα ξεκινήσει στο αίθριο του Γουέστφιλντ, έναν μοναδικό χώρο με γυάλινη οροφή, όπου έγινε η αναπαράσταση μερικών από τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας από την παγκοσμίου φήμης ομάδα 3RUN.


Οι θεατές από την Αυστραλία ήταν οι πρώτοι που έζησαν την εμπειρία της ταινίας, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να κάνουν νωρίτερα δηλώσεις μέσω δορυφόρου. Θα ακολουθήσουν το Μεξικό, η Γερμανία και η Ιταλία, χώρες οι οποίες συνδέθηκαν με το Λονδίνο για να δουν ζωντανά το εντυπωσιακό σόου πριν την πρεμιέρα. Η παγκόσμια πρεμιέρα και το κόκκινο χαλί μεταδόθηκαν επίσης ταυτόχρονα και σε 21 αίθουσες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας έτσι το «Prince of Persia: The Sands of Time» ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα που έζησε ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο. Με 5 επιπλέον αίθουσες στη Γερμανία και άλλες στις υπόλοιπες χώρες, συνολικά περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ταυτόχρονα την παγκόσμια πρεμιέρα.


Το σόου πριν την πρεμιέρα και η είσοδος των ηθοποιών και των συντελεστών στο κόκκινο χαλί μεταδόθηκαν ζωντανά και μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα το live streaming έγινε από την ιστοσελίδα του cinemag.gr στη διεύθυνση http://www.e-go.gr/cinemag/ την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 στις 19:00. Μια μέρα πριν, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στις 19:30 μεταδόθηκε σε live streaming από το cinemag.gr η συνέντευξη των πρωταγωνιστών της ταινίας μέσω live chat.


Την ταινία θα μπορείτε να τη δείτε από τις 20 Μαΐου 2010 στους κινηματογράφους από την Audio Visual. Δείτε και χρησιμοποιήστε το νέο video pod με τις περιπέτειες του νεαρού ήρωα Νταστάν: