Το Euroset 5040 από τη Gigaset είναι το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο με αισθητήρες θερμοκρασίας και κίνησης.


Euroset5040namekeys_300dpiΜε το νέο Euroset 5040, η Gigaset Communications παρουσιάζει το πρώτο ενσύρματο τηλέφωνο στο κόσμο με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και κίνησης. Η οθόνη και το πληκτρολόγιο, φωτίζονται αυτόματα όταν κάποιος πλησιάσει το τηλέφωνο.


Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα απάντησης των κλήσεων, χωρίς ο χρήστης να ακουμπήσει το ακουστικό, χάρη στον αισθητήρα. Η ευανάγνωστη οθόνη και το ιδιαίτερα μεγάλο πληκτρολόγιο με τα έξι προγραμματιζόμενα πλήκτρα, εξασφαλίζουν εξαιρετική ευχρηστία κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση.


Αξιοσημείωτος είναι ο ήχος που προσφέρει το Euroset 5040, το οποίο επιπλέον είναι συμβατό με ακουστικά βαρηκοΐας, ενώ η ένταση του ακουστικού είναι ρυθμιζόμενη.


Ο ενσωματωμένος αισθητήρας, αντιδρά στις μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς και σε κινήσεις που γίνονται κοντά στην συσκευή. Όταν ο αισθητήρας είναι ενεργοποιημένος, η οθόνη και το πληκτρολόγιο φωτίζονται αυτόματα, όταν κάποιος πλησιάζει το τηλέφωνο σε απόσταση μέχρι μισό μέτρο.


Εάν η λειτουργία «Αυτόματης αποδοχής κλήσεων» είναι ενεργή, η συσκευή μπορεί να απαντήσει τις κλήσεις αυτόματα ενεργοποιώντας την ανοικτή συνομιλία, μόλις ο χρήστης πλησιάσει. Η λειτουργία αυτή, είναι Ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. O αισθητήρας μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ενεργοποιηθεί, εύκολα με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου.


Έξυπνη χρήση
Για ευκολία και ταχύτητα στη χρήση, το Euroset 5040 έχει έξι ονομαστικά πλήκτρα, τα οποία είναι προγραμματιζόμενα από το χρήστη. Εάν το τηλέφωνο δεχθεί κλήση από έναν αριθμό, αποθηκευμένο σε κάποιο από τα έξι πλήκτρα, τότε αυτό το πλήκτρο ανάβει.


Εάν η κλήση δεν απαντηθεί, τότε το συγκεκριμένο πλήκτρο ανάβει, υποδεικνύοντας στο χρήστη ότι έχει δεχθεί μία αναπάντητη κλήση από τον συγκεκριμένο αριθμό. Οι μη αποθηκευμένοι αριθμοί, σηματοδοτούνται με ένα πλήκτρο μπλε φωτισμού ενώ ο αριθμός εμφανίζεται στην οθόνη εφόσον η λειτουργία αναγνώρισης CLIP υποστηρίζεται. Η λίστα κλήσεων έχει δυνατότητα αποθήκευσης 50 αναπάντητων κλήσεων.


Τo Euroset 5040 είναι εξοπλισμένο με λειτουργία κλειδώματος συσκευής, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα πρακτικό για σπίτια με μικρά παιδιά. Εάν το κλείδωμα είναι ενεργοποιημένο, υπάρχει η δυνατότητα κλήσης ενός αποθηκευμένου αριθμού ανάγκης, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις μπορούν να απαντηθούν κανονικά.


Ευανάγνωστη μεγάλη οθόνη
Εκτός από το πληκτρολόγιο, ευανάγνωστοι είναι και οι μεγάλοι χαρακτήρες της φωτιζόμενης οθόνης. Επίσης η γωνία θέασης της οθόνης μπορεί να ρυθμιστεί στις 60 μοίρες, ενώ στην αναμονή εμφανίζεται η ημερομηνία και η ώρα. Η ένταση του ακουστικού, η ανοικτή συνομιλία και η ένταση των ήχων κλήσης, μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Χάρη στη συμβατότητα με ακουστικά βαρηκοΐας, το Euroset 5040 είναι κατάλληλο για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.


Το Euroset 5040 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στο Μάιο σε ανθρακί χρώμα.