Με το νέο έτος αναμένεται η είσοδος της Telecom Serbia στο χρηματιστήριο

H εισαγωγή της Telekom Serbia στα Xρηματιστήρια του Bελιγραδίου και του Λονδίνου συζητήθηκε σε συνάντηση του κ. Παναγή Bουρλούμη με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Mirko Cvetkovic, και τον υπουργό Oικονομικών, κ. Mladjan Dinkic.

Η εισαγωγή της σερβικής εταιρείας στη χρηματιστηριακή αγορά, υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2009.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης επίσης ο OTE ενημέρωσε τη σερβική κυβέρνηση για τις πρόσφατες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του Oργανισμού με την είσοδο της Deutsche Telekom και τις τυχόν αντιδράσεις των Eπιτροπών Aνταγωνισμού λόγω κοινών επενδύσεων στην περιοχή.

H Telekom Serbia είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία, στην οποία ο OTE κατέχει το 20% και η σερβική κυβέρνηση ελέγχει το υπόλοιπο 80%.

Στόχος του οργανισμός είναι να διατηρήσει το ποσοστό του (20%) στη σερβική εταιρεία και όχι η αύξηση αυτού του ποσοστού.

Για τον λόγο αυτό θα συμμετάσχει στη διαδικασία μόνο αν αποφασιστεί η εισαγωγή στη χρηματιστηριακή αγορά να γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στα βιβλία του OTE, η συμμετοχή της Telekom Serbia έχει περαστεί με αξία 155 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο απερχόμενος υπουργός Oικονομίας της χώρας, Mladjan Dinkic, δήλωσε πρόσφατα ότι η αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

H πρόβλεψη αυτή, εφόσον τελικά επαληθευθεί, θα δώσει στον OTE σημαντικές υπεραξίες ύψους 800 εκατ. ευρώ ως κάτοχος του 20% της επιχείρησης.