Η Kaspersky Lab ανακοινώνει την απονομή του βραβείου «Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς» στον Eugene Kaspersky.


eugene kasperskyΗ απονομή έγινε κατά την τελετή των SC Awards Europe 2010, στο Λονδίνο. Ο Eugene Kaspersky παρέλαβε το βραβείο και δέχθηκε το χειροκρότημα εκατοντάδων στελεχών του κλάδου της Πληροφορικής που έλαβαν μέρος στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από το αναγνωρισμένο βρετανικό περιοδικό SC Magazine, στο Wyndham Grand London, στο Chelsea Harbour.


Τα βραβεία SC Awards Europe είναι μεταξύ των πιο σημαντικών ετήσιων εκδηλώσεων για τον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών. Στόχος τους είναι η αναγνώριση των προσπαθειών και των καλύτερων αποτελεσμάτων που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.


«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που η σκληρή δουλειά και η σημαντική πρόοδος της ομάδας της Kaspersky Lab σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται εδώ, στο Λονδίνο. Η επιτυχία της Kaspersky Lab βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα που δείχνουμε για να κάνουμε τον ψηφιακό κόσμο πιο ασφαλή. Για μένα, είναι προνόμιο να ηγούμαι αυτής της ομάδας», δήλωσε ο Eugene Kaspersky, σχολιάζοντας τη βράβευση του.


Το βραβείο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει τον τελευταίο χρόνο ο Eugene Kaspersky, γεγονός ενδεικτικό της ανάπτυξης που έχει γνωρίσει η Kaspersky Lab από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια. Σήμερα, η Kaspersky Lab είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων λύσεων λογισμικού ασφάλειας για τελικούς χρήστες. Μια ομάδα 1.700 ειδικών, σε 100 χώρες, εργάζεται ασταμάτητα για την προστασία περισσότερων από 300 εκατ. χρηστών σε όλο τον κόσμο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ο Eugene Kaspersky συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Infosecurity Europe, γεγονός που αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της εικοσαετούς και πλέον συμβολής του στην πρόοδο του κλάδου των λύσεων ασφάλειας. Μαζί με τον Eugene Kaspersky στο Hall of Fame της Infosecurity Europe εντάχθηκαν: ο Λόρδος Erroll, ο Stephen Bonner, Managing Director Information Risk Management της Barclays, και ο Edward Gibson, Director Forensics Technology Services της PriceWaterhouseCoopers.


Ο Eugene Kaspersky αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Κρυπτογραφίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Ξεκίνησε την έρευνα του γύρω από τους ιούς και την ασφάλεια των υπολογιστών το 1989, όταν ανακάλυψε ότι ο ιός Cascade είχε προσβάλλει τον υπολογιστή του. Από το 1991 έως το 1997, εργάστηκε για το KAMI Information Technologies Center, όπου μαζί με τους συνεργάτες του ανέπτυξε τη λύση AVP antivirus, η οποία μετονομάστηκε σε Kaspersky Anti-Virus, το Νοέμβριο του 2000. Το 1997, ο Eugene Kaspersky και οι συνεργάτες του προχώρησαν στην ίδρυση της Kaspersky Lab, όπου και εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2007. Σήμερα, ο Eugene Kaspersky είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές και ειδικούς σε θέματα antivirus στον κόσμο, έχοντας 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών. Συμμετέχει τακτικά ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια σε όλο τον κόσμο και έχει γράψει μια σειρά άρθρων και αναφορών πάνω σε θέματα computer virology. Το 2009, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και με το Εθνικό Βραβείο Φιλίας της Κίνας.