Σημαντική πτώση σημείωσε το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer της Microsoft, με λιγότερους από τρεις στους πέντε χρήστες να εμφανίζονται να τον χρησιμοποιούν.


internet-explorer8Το μερίδιο αγοράς για τον μήνα Απρίλιο ήταν 59,95%, σύμφωνα με έρευνα της Net Applications. Από τη μείωση αυτή ευνοήθηκε ο Chrome της Google, φτάνοντας μερίδιο αγοράς 6,73%, όσο και ο Firefox που έκλεισε τον Απρίλιο στο 24,59%.


Η μείωση αυτή για τον Internet Explorer είναι η συνέχεια της τάσης που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2008, το μερίδιο της Microsoft στη εν λόγω αγορά έφτανε το 75,94% και το αντίστοιχο του Firefox στο 18,3%.


Εδώ και αρκετό καιρό η Microsoft δηλώνει ότι στοχεύει στη βελτίωση των επιδόσεων της στους browsers. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, η εταιρεία παρουσίασε μια τεχνική προεπισκόπηση του Internet Explorer 9, που θα στοχεύει στην παρουσίαση καλύτερων γραφικών. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης για τον νέο browser έχει αναλωθεί στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι η βίντεο-υποστήριξη του Html 5 θα περιορίζεται μόνο στον codec H.264.