Πέντε βραβεία του οργανισμού Technical Image Press Association (TIPA) κατέκτησε η Canon για δεύτερη συνεχή χρονιά.


canon_logoΤα βραβεία αποτελούν αναγνώριση της κορυφαίας ποιότητας των προϊόντων της Canon στους τομείς της φωτογραφίας και της παραγωγής εκτυπώσεων.


Η κριτική επιτροπή του οργανισμού TIPA παρείχε τις ακόλουθες αναφορές:
– Best DSLR Advanced (Καλύτερη DSLR φωτογραφική μηχανή προηγμένων δυνατοτήτων): Canon EOS 550D
Η Canon EOS 550D διαθέτει ανάλυση 18 MP και ανταγωνίζεται με το πιο ακριβό αδελφό μοντέλο της σειράς. Αυτή η προηγμένη φωτογραφική μηχανή DSLR περιλαμβάνει μια κατάσταση λήψης βίντεο Full HD 1920 x 1080, την αποτελεσματική λειτουργία ¶μεσης Προβολής, μια εντυπωσιακή γκάμα ρυθμίσεων και λειτουργιών, και απευθύνεται στον απαιτητικό καταναλωτή. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ερασιτέχνες και ενθουσιώδεις φωτογράφους, αποτελώντας μια εξαιρετική συμβιβαστική πρόταση.


– Best DSLR Expert (Καλύτερη DSLR φωτογραφική μηχανή κορυφαίων δυνατοτήτων): Canon EOS 7D
Με αυτή τη φωτογραφική μηχανή της σειράς EOS, η οποία είναι σχεδιασμένη για απαιτητικούς χρήστες, η Canon αποδεικνύει ότι η χρήση ενός μικρού αισθητήρα APS-C δεν αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη εικόνων υψηλής ποιότητας. Η νέα EOS 7D με αισθητήρα CMOS 18 MP προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα με ταχύτητες ISO έως 3200. Οι φωτογράφοι των σκηνών δράσης θα ενθουσιαστούν με τη δυνατότητα λήψης με ταχύτητα κλείστρου 1/8000 δευτ., καθώς και με τις εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες καρέ. Η λήψη βίντεο HD εξαιρετικής ποιότητας καθιστά αυτή τη φωτογραφική μηχανή ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες βιντεολήπτες.


– Best Expert Compact Camera (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους κορυφαίων δυνατοτήτων): Canon PowerShot G11
Διαθέτοντας εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά, η PowerShot G11 προσφέρει όλες τις χειροκίνητες λειτουργίες που χρειάζονται οι φωτογράφοι και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που τους επιτρέπει να εργάζονται με ακρίβεια και διακριτικότητα. Το οπτικό ζουμ 28-140 χιλ. (ισοδύναμο) και ο αισθητήρας, που έχει περιοριστεί έξυπνα στα 10 MP, είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που την ανέδειξανως φωτογραφική μηχανή «κορυφαίων δυνατοτήτων». Η μηχανή δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους αρχάριους χρήστες, αλλά να προσφέρει επιπλέον σιγουριά για το αποτέλεσμα στους έμπειρους φωτογράφους.


– Best Multifunction Photo Printer (Καλύτερος φωτογραφικός εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών): Canon PIXMA MP990
Ο PIXMA MP990 της Canon δημιουργήθηκε με βάση την ιδέα για ευκολότερη παραγωγή φωτογραφικών εκτυπώσεων και διαθέτει αρκετά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως η Διόρθωση Έκθεσης Πολλαπλών Ζωνών, βελτιώσεις στη συνολική ανίχνευση προσώπων, ανάλυση σκηνής, καθώς και διόρθωση της φωτεινότητας και του κορεσμού. Ο εκτυπωτής PIXMA MP990 χρησιμοποιεί τη λειτουργία Αυτόματης Διόρθωσης Φωτογραφίας II, βοηθώντας τους χρήστες να επιτύχουν τα καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα και να διορθώσουν πολλά κοινά φωτογραφικά σφάλματα, όπως οι υποεκτεθειμένες εικόνες.


– Best Large Format Printer (Καλύτερος εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους): Canon imagePROGRAF iPF6350
Ο εκτυπωτής 24 ιντσών imagePROGRAF iPF6350 της Canon διαθέτει το νέο 12χρωμο σύστημα μελανιών τύπου pigment LUCIA EX, καθώς και πρωτοποριακές τεχνολογίες εκτύπωσης για την παραγωγή εκτυπώσεων με αυξημένη ακρίβεια στην εναπόθεση των κουκκίδων και ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Ο εκτυπωτής είναι κατασκευασμένος για την κάλυψη των απαιτήσεων των επαγγελματιών χρηστών, οι οποίοι χρειάζονται κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης. Ο imagePROGRAF iPF6350 διαθέτει λειτουργία χρωματικής βαθμονόμησης, η οποία χρησιμοποιεί έναν εσωτερικό πολλαπλό αισθητήρα υψηλής απόδοσης για κορυφαία σταθερότητα στην αναπαραγωγή των χρωμάτων.