Η ΗΡ παρουσίασε πρόσφατα την νέα σειρά εκτυπωτών HP Laserjet Pro, με τεχνολογία «plug and print» για άμεση εκτύπωση μετά τη σύνδεση με τον υπολογιστή.


HP-LaserJet-P1102wΗ εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώσουν σε διάστημα 2 λεπτών, από την σύνδεση του εκτυπωτή με τον υπολογιστή μέσω της θύρας USB, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση μέσω CD.


Οι νέες αφίξεις στην κατηγορία των μονόχρωμων ΗΡ Laserjet, υποστηρίζουν την τεχνολογία HP Smart Install και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μοντέλα:
• Η σειρά ΗΡ Laserjet Pro P1100, τα μοντέλα της οποίας, P1102 / P1102w, είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για χρήστες μικρών επιχειρήσεων ή οικιακών γραφείων που αναζητούν έναν εύχρηστο laser εκτυπωτή ικανό να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να εξοικονομεί ενέργεια και πόρους. Αναφορικά με την δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο, το μοντέλο Ρ1102w υποστηρίζει ασύρματη πρόσβαση με τη χρήση ασύρματης δικτύωσης 802.11b/g1.
• Ο ΗΡ Laserjet Pro P1566, κατάλληλος για χρήστες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι ανάγκες των οποίων συνδυάζουν επαγγελματικές laser εκτυπώσεις υψηλής ταχύτητας, ευκολία στη χρήση και ταυτόχρονα επιδιώκουν εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.
• Ο ΗΡ Laserjet Pro P1606dn, ιδανικός για ομάδες εργασίας έως 5 χρηστών σε μικρές & μεσαίες επιχειρήσεων, που αναζητούν αξιόπιστες επαγγελματικές εκτυπώσεις, δυνατότητα δικτύωσης -ενσωματωμένη μέσω 10/100 Ethernet-, ταχύτητα και μία σειρά χαρακτηριστικών, όπως η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης που ευνοούν την εξοικονόμηση πόρων και περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας.
• Ο ΗΡ Laserjet Pro M1132 mpf, με λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για χρήστες μικρών γραφείων που αναζητούν μια ευέλικτη και οικονομική πολυλειτουργική συσκευή για αξιόπιστα αποτελέσματα και ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.
• Ο ΗΡ Laserjet Pro M1212nf mpf, με λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, αποστολής και λήψης φαξ, δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο μέσω ενσωματωμένου Ethernet & μία σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για χρήστες μικρών γραφείων.


Οι εκτυπωτές και MFP της σειράς ΗΡ laserjet Pro υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία HP Auto-on/Auto-off εξοικονομώντας ενέργεια, καθώς προσαρμόζουν αυτόματα την κατάστασης της λειτουργίας τους ανάλογα με την εκτυπωτικής τους δραστηριότητα – αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση2. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, τα μοντέλα της σειράς HP laserjet P1100 είναι δυνατό να εξοικονομήσουν έως και 72% ενέργεια σε σχέση με τον προκάτοχο τους HP LaserJet P1005. Επιπλέον, η χρήση αυθεντικών ΗΡ δοχείων γραφίτη με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, εξοικονομούν έως 35% σε κάθε σελίδα σε σχέση με τα προγενέστερα μέσα εκτύπωσης.


Ο πρώτος επαγγελματικός ΗΡ Φορητός Σαρωτής
hp-scanjet-professional-1000-mobile-scanner_190x170Παράλληλα, με την παρουσίαση των νέων laser εκτυπωτών, η ΗΡ παρουσίασε τον πρώτο ΗΡ σαρωτή με δυνατότητα γρήγορης σάρωσης, εν κινήσει, χωρίς τη χρήση μπαταρίας ή τροφοδοτικού, τον ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner.


Με βάρος μόλις 0,66 χιλιόγραμμα, ο συμπαγής, φορητός ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner, αποτελεί την ιδανική επιλογή, τόσο για μικρά γραφεία με περιορισμένο χώρο, όσο και για επαγγελματίες εν κινήσει. Υποστηρίζοντας την τεχνολογία ΗΡ Instant-on Scanning για εξοικονόμηση ενέργειας, ο νέος φορητός σαρωτής σαρώνει γρήγορα έγγραφα διπλής όψης σε ποικιλία μεγεθών, από κάρτες, έγγραφα μεγέθους Α4 έως φόρμες μήκους έως και 86cm και τα αποθηκεύει σε διάφορα είδη αρχείων.


Διαθεσιμότητα & τιμή
Τα νέα μοντέλα πρόκειται να διατεθούν στην ελληνική αγορά στις αρχές Μαΐου του 2010, σε τιμές λιανικής πώλησης που αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:
ΗΡ Laserjet Pro P1102 – 99€ και ΗΡ laserjet Pro P1102w – 129€
ΗΡ Laserjet Pro P1566 – 159€
ΗΡ Laserjet Pro P1606dn – 229€
ΗΡ Laserjet Pro M1132mpf – 149€
ΗΡ Laserjet Pro M1212nf mpf – 199€
ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner– 249€
Οι προαναφερόμενες τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν φπα 21%.