Η Kaspersky Lab ανακοινώνει ότι το Kaspersky Anti-Virus 2010 έλαβε για μία ακόμη φορά τη διάκριση VB100 του έγκυρου Βρετανικού περιοδικού Virus Bulletin.


kaspersky-logoΌλες οι λεπτομέρειες των συγκριτικών δοκιμών, στις οποίες η λύση της Kaspersky Lab κατέλαβε την κορυφαία θέση μεταξύ των δημοφιλών λύσεων antivirus, δημοσιεύθηκαν στην έκδοση του Virus Bulletin για το μήνα Απρίλιο. Όσον αφορά στην αξιολόγηση RAP, δηλαδή την αξιολόγηση που αφορά στις δυνατότητες προδραστικής (proactive) και αντενεργής (reactive) προστασίας που προσφέρουν οι λύσεις που χρησιμοποιούν μόνο μια μηχανή antivirus, το Kaspersky Anti-Virus 2010 βαθμολογήθηκε με 90%, γεγονός πολύ εντυπωσιακό για τις αυστηρές δοκιμές που διεξάγει το Virus Bulletin.


Ενώ βρισκόταν σε κατάσταση λειτουργίας “on-demand” και “real-time”, το Kaspersky Anti-Virus 2010 κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού που περιλαμβάνονταν στη συλλογή WildList του περιοδικού, όλους τους πολυμορφικούς ιούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αλλά και πάνω από το 98% των ιών worm και bot. Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το Kaspersky Anti-Virus 2010 δεν παρήγαγε ούτε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής.


«Το Kaspersky Anti-Virus 2010 ξεχωρίζει για το διαισθητικό interface του, το οποίο είναι εύκολο στη διαχείριση και δεν εμφανίζει κανένα λάθος, αλλά και για τις χαμηλές απαιτήσεις που έχει από τον επεξεργαστή», τονίζει το περιοδικό. «Τα επίπεδα εντοπισμού που εμφανίζει η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 αποδεικνύονται εξαιρετικά σε όλους τους τομείς. Η αξιοσημείωτη σταθερότητά του στο κομμάτι της αντενεργής προστασίας της αξιολόγησης RAP επιβεβαιώνει τη φήμη της Kaspersky Lab ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της άμεσης ανταπόκρισης απέναντι σε νέες απειλές», σημειώνεται.


Οι δοκιμές ενεργής και αντενεργής προστασίας πραγματοποιήθηκαν σε πλατφόρμα Windows XP, με εγκατεστημένο το Service Pack 3. Εξήντα λύσεις antivirus αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της συγκριτικής δοκιμής. Η συλλογή WildList περιείχε αρκετές χιλιάδες από τα πιο δημοφιλή προγράμματα κακόβουλου λογισμικού που είχαν εμφανιστεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2010, οπότε και έκλεισε η λίστα.