Μετά την οριστική συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας, η HP θα εξαγοράσει την Palm έναντι $1,2 δισ. τα στελέχη των εταιρειών προέβησαν σε εκατέρωθεν δηλώσεις.


hp logo«Το καινοτόμο λειτουργικό σύστημα της Palm προσφέρει μια ιδανική πλατφόρμα για την επέκταση της στρατηγικής της HP σχετικά με τις απομακρυσμένες τεχνολογίες. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η μοναδική εμπειρία που προσφέρει η τεχνολογία της HP να είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα διασυνδεδεμένων απομακρυσμένων τεχνολογιών», δήλωσε ο Todd Bradley, Executive Vice President του Personal Systems Group της HP. «Η Palm είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη σε λύσεις και εφαρμογές που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, ενώ διαθέτει και μια ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα. Η αγορά των smartphone είναι μεγάλη, κερδοφόρος και γρήγορα αναπτυσσόμενη. Οι εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες συσκευές και εμπειρίες θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο. Οι εξελίξεις στις απομακρυσμένες τεχνολογίες προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες και η HP στοχεύει στην κατάκτηση της ηγετικής θέσης σε αυτή την αγορά», συμπλήρωσε.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι η HP έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία αιχμής της Palm, χάρη στην οποία αναπτύχθηκε το λειτουργικό σύστημα Palm webOS, αλλά και κορυφαία προϊόντα όπως το Palm Pre. Εδώ και πολλά χρόνια, η HP διαθέτει μια κουλτούρα καινοτομίας, παγκόσμιας απήχησης και αξιοποίησης των λειτουργικών πόρων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό την καθιστά τον απόλυτο συνεργάτη για την ταχεία ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος webOS», δήλωσε ο Jon Rubinstein, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Palm. «Περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεργαστούμε με την HP, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κορυφαίες εμπειρίες από τη χρήση απομακρυσμένων τεχνολογιών στους πελάτες και τους συνεργάτες μας», συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Palm θα λάβουν αντίτιμο $5,70 σε μετρητά για κάθε κοινή μετοχή που κατέχουν έως και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης. Στην πρόταση συγχώνευσης έχουν ληφθεί υπόψη και οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις και άλλες χρηματοοικονομικές πληροφορίες που ανακοίνωσε πρόσφατα η Palm. Η εξαγορά υπόκειται στους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης εγχώριων και ξένων ρυθμιστικών αρχών, αλλά και της έγκρισης των μετόχων της Palm. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2010, το οποίο για την HP ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2010.


Ο Jon Rubinstein, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Palm, αναμένεται να παραμείνει στην εταιρεία.