Συζητήσεις έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α η ενέργεια πάροχου διαδικτυακών υπηρεσιών να παρακολουθήσει τις κινήσεις των χρηστών της στο ίντερνετ

Με σκοπό την αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων, πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε στις αρχές του έτους τεχνολογία παρακολούθησης των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι χρήστες του διαδικτύου.

Αυτό συνέβη χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ή ενημέρωση των χρηστών, όπως διαπίστωσε έρευνα επιτροπής της γερουσίας για την εν λόγω υπόθεση.

Ο πάροχος υπηρεσιών ίντερνετ, Embarq, ο οποίος εξυπηρετεί 1,8 εκατομμύρια χρήστες σε οκτώ πολιτείες, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τεχνολογικό πακέτο, το οποίο αγόρασε από την εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ NebuAd με στόχο την αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων στους χρήστες του διαδικτύου.

Ως εκ τούτου αρκετοί γερουσιαστές αναρωτιούνται εάν αυτού του είδους οι ενέργειες παραβιάζουν το δικαίωμα των χρηστών να ελέγχουν και να καθορίζουν τις συμπεριφορές τους στο διαδίκτυο. Η συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα ξεκίνησε χθες στην υποεπιτροπή για θέματα Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.