Έναν 18χρονο χάκερ από τη Νέα Ζηλανδία που είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εκατ. υπολογιστές, στρατολόγησε η αστυνομία

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, ο Νεοζηλανδός έφηβος, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε σε διεθνές δίκτυο εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Η αστυνομία είχε διαπιστώσει έπειτα από σχετική έρευνα ότι η εν λόγω ομάδα είχε καταφέρει να αναλάβει τον έλεγχο ενός εκατομμυρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών, τους οποίους χρησιμοποίησε για να αποσπάσει έως και 20,4 εκατομμύρια δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων χρηστών.

Ο 18χρονος Όουεν Θορ Γουόκερ κλήθηκε με δικαστική εντολή να καταβάλει αποζημίωση 10.000 δολαρίων και να παραδώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε μέσω του υπολογιστή του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του νεαρού για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Η εισαγγελική αρχή χαρακτήρισε το πρόγραμμα του 18χρονου χάκερ ως το πιο “εξελιγμένο και αναπτυγμένο” που έχει ποτέ ερευνήσει.

Ο Γουόκερ δεν αποκόμισε κέρδη από τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά έλαβε πληρωμή 31.000 δολαρίων για το λογισμικό πρόγραμμα που δημιούργησε.