Τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης της Sony βραβεύτηκαν από την κριτική επιτροπή των φετινών βραβείων TIPA, της Ένωσης ευρωπαϊκών περιοδικών φωτογραφίας και εικόνας.


TIPA_Awards_2010 Logo_Cyber-shotΤο πάνελ των κριτών της πλέον αναγνωρισμένης ετήσιας βράβευσης στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ανακήρυξε τη Cyber-shot DSC-HX5V ως καλύτερη compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για το 2010, απονέμοντάς της τη διάκριση «Best Compact Camera in 2010». Σύμφωνα με την επιτροπή: «Η Cyber-shot DSC-HX5V είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, η οποία ενσωματώνει λειτουργίες Πυξίδας και GPS, καθώς και την αποκλειστική λειτουργία Sweep Panorama της Sony. Διαθέτει ένα φακό ισοδύναμο με 25-250 mm και έναν αισθητήρα EXMOR R(TM) CMOS των 10.2 megapixel. Το ενσωματωμένο σύστημα HDR (High Dynamic Range) Backlight Correction, προσφέρει φυσικά, ισορροπημένα αποτελέσματα σε σκηνές υψηλής αντίθεσης, που φωτίζονται υπερβολικά από την πίσω πλευρά. Το σύστημα σταθεροποίησης Optical SteadyShot, με τη νέα λειτουργία Active Mode, αποδίδει έως και 10 φορές καλύτερη διόρθωση σε κουνημένες λήψεις από τις συμβατικές φωτογραφικές μηχανές».


Παράλληλα, ο φακός 28-75 mm f/2.8 SAM για μηχανές DSLR της Sony, απέσπασε τη διάκριση «Καλύτερος φακός expert για το 2010» (‘Best Expert Lens in 2010’). Η επιτροπή αποφάνθηκε ότι: «Αυτός ο δυνατός ‘trans-standard’ zoom φακός της Sony προσφέρει ένα σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/2.8 και την αποτελεσματική τεχνολογία γρήγορης αυτόματης εστίασης SAM. Δίνει καθαρές εικόνες, με διορθωμένη την όποια παραμόρφωση και το βινιετάρισμα. Αυτό σημαίνει, ότι δεν είναι απαραίτητη η επιπλέον επεξεργασία της εικόνας για να βελτιωθεί η ποιότητά της».


Τέλος, η ψηφιακή κορνίζα DPF-X1000N της Sony βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Ψηφιακή Κορνίζα για το 2010» (‘Best Photo Frame in 2010’). Οι κριτές δήλωσαν ότι: «Η Sony εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία TruBlack, ώστε να επιτύχει την υψηλή αντίθεση και τη χαμηλή ανάκλαση που απαιτείται ώστε να προβάλλονται φωτογραφίες υψηλής ποιότητας σε μια οθόνη LCD. Η κορνίζα DPF-X1000N της Sony διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 2 GB και ειδικό λογισμικό, το οποίο βελτιώνει την απόχρωση της επιδερμίδας, χάρη στη λειτουργία ανίχνευσης προσώπων (Face Detection). Μια επιπλέον λειτουργία της είναι η έξυπνη αναζήτηση, η οποία καθιστά πανεύκολη την εύρεση μιας φωτογραφίας μέσα από ένα ολόκληρο αρχείο φωτογραφιών. Τέλος, αυτή η high-end ψηφιακή κορνίζα μπορεί να συνδεθεί σε μια τηλεόραση HD για να απολαμβάνετε τις προβολές των ψηφιακών φωτογραφικών σας αρχείων στη μεγάλη οθόνη».


HX5V_Black_Front-Open-1200Cyber-shot DSC-HX5V: Compact φωτογραφική μηχανή με high-zoom, AVCHD και GPS
Η Cyber-shot DSC-HX5V μέσα στο compact, στυλάτο σώμα της φιλοξενεί μια ευρεία ποικιλία από τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες απεικόνισης της Sony. Ο βελτιωμένος αισθητήρας Exmor R(TM) CMOS διαθέτει τη διπλάσια ευαισθησία από άλλους, συμβατικούς αισθητήρες και διασφαλίζει πανέμορφες, λεπτομερείς εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμη και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνεργάζεται άψογα με τον εξαιρετικό φακό G Lens της Sony με το ισχυρό οπτικό zoom 10x. Αυτός ο high-zoom φακός διαθέτει compact σώμα, καλύπτει ένα εύρος 25-250 mm (σε αντιστοιχία με αισθητήρα 35 mm) και είναι ιδανικός για κάθε περίπτωση φωτογράφισης, από ευρυγώνιες σκηνές με τοπία, μέχρι εντυπωσιακά close up.


Εκτός από εξαιρετικές φωτογραφίες ανάλυσης 10.2 megapixel, η DSC-HX5V έχει τη δυνατότητα λήψης video clip με εξαιρετική λεπτομέρεια σε Full HD, για να μοιράζεστε εύκολα τις ευτυχισμένες στιγμές σας με φίλους και συγγενείς. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical Steady Shot, με τη νέα λειτουργία Active Mode, εξαλείφει το κούνημα της εικόνας όταν τραβάτε βίντεο με την μηχανή στο χέρι. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε μεγάλες υπερευρυγώνιες εικόνες με τη λειτουργία Intelligent Sweep Panorama. Η HX5V είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, η οποία συνδυάζει λειτουργίες Πυξίδας (Compass) και GPS, για να κάνει πιο εύκολη την ταξινόμηση των ταξιδιωτικών σας φωτογραφιών. Η θέση σας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στη μεγάλη οθόνη Clear Photo LCD των 7,5 εκατοστών (3’’), ενώ εσείς φωτογραφίζετε.


Φακός 28-75mm F2.8 SAM standard zoom: για αξεπέραστα αποτελέσματα
TIPA_Awards_2010 Logo_lensΠρόκειται για έναν υψηλής ποιότητας ευέλικτο zoom φακό με μεγάλο διάφραγμα, ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εστιακών αποστάσεων και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για έναν ευρυγώνιο μέχρι και για έναν μέσο τηλεφακό. Δεν δίνει μόνον άριστα αποτελέσματα με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR, αλλά διαθέτει και το σύστημα Smooth Autofocus Motor (SAM), για ομαλή λειτουργία της αυτόματης εστίασης.


DPF-X1000N: μια πολυτελής ψηφιακή κορνίζα για φωτογραφίες, με μεγάλη LCD οθόνη υψηλής ανάλυσης.
Η LCD οθόνη υπερ-υψηλής ανάλυσης προβάλλει τις φωτογραφίες σας με απίστευτη λεπτομέρεια και πλούσια, ζωντανά χρώματα. Η τεχνολογία ‘TruBlack’ διασφαλίζει υψηλή αντίθεση και ουσιαστικά μηδενική ανάκλαση της οθόνης. Η DPF-X1000N διαθέτει περίσσεια χωρητικότητα στην ενσωματωμένη μνήμη της και μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών προβολής, λειτουργία ‘auto image touch-up’ και έξοδο HD. Η μνήμη σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μέχρι και 4.000 εικόνες (εξαρτάται από το μοντέλο), αρκετές για τις αγαπημένες στιγμές μιας ολόκληρης ζωής. Υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε τον τρόπο προβολής των εικόνων σας και να αναδείξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη συλλογή των φωτογραφιών σας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ειδικών προβολών, όπως ελκυστικές οθόνες με ρολόι ή ημερολόγιο.


Επίσης είναι πολύ εύκολο να βρείτε τη σωστή φωτογραφία από όλες αυτές που έχετε αποθηκεύσει στην μνήμη της κορνίζας. Υπάρχουν έξυπνες λειτουργίες αναζήτησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να ψάχνετε γρήγορα μέσα στη συλλογή των φωτογραφιών σας, ενώ η λειτουργία εντοπισμού προσώπου (Face Detection) αναγνωρίζει φωτογραφίες ενηλίκων ή παιδιών και πραγματοποιεί μικρορυθμίσεις στην έκθεση, ώστε τα πρόσωπα να είναι φωτεινά και καθαρά με φυσικές, ισορροπημένες αποχρώσεις επιδερμίδας.