Η πτώση του δολαρίου εκτόξευσε τις πωλήσεις της Intel που ανακοίνωσε αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη

Κέρδη που ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ανακοίνωσε Intel Corp., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών παγκοσμίως, για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι διεθνείς πωλήσεις της ενισχύθηκαν σημαντικά από την πτώση του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν αύξηση ύψους 25% και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια ή αλλιώς 28 σεντς ανά μετοχή, από 1,3 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι. Τα κέρδη ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν 25 σεντς ανά μετοχή.

Εξάλλου, η εταιρεία αναμένει ότι για το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις της θα κινηθούν στην περιοχή των 10-10,6 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας και πάλι τις προσδοκίες που ήθελαν τις πωλήσεις της να διαμορφώνονται σε 10,07 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Intel μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ η τιμή κλεισίματος ήταν 20,71 δολάρια με αύξηση 1,2%.

Οι οικονομικοί αναλυτές παραδέχονται ότι τα κέρδη της εταιρείας ήταν πολύ καλύτερα από ότι αναμενόταν αρχικά, ωστόσο σημειώνουν ότι σε αυτό βοήθησε η μειωμένη φορολογία, άλλα και η επαναγορά μετοχών κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intel, Πολ Οτελίνι, η ζήτηση για τους ημιαγωγούς που κατασκευάζει η εταιρεία παραμένει αυξημένη σε όλες τις αγορές ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 80% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από αγορές εκτός των ΗΠΑ.