Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το SAP Forum 2010, το οποίο διοργάνωσαν η SAP Hellas και οι συνεργάτες της στο ξενοδοχείο Athens Intercontinental.


sapandweb20banner1Εστιάζοντας στην Επιχειρηματικότητα, το φετινό SAP Forum στάθηκε στην αξιοποίηση πρωτοποριακών λύσεων που μπορούν να μετατρέψουν την Καινοτομία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 600 στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού, αλλά και για πρακτικές που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε να ανταποκριθούν στις σύνθετες προκλήσεις του σημερινού δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Το βασικό συμπέρασμα του SAP Forum 2010 ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσαρμόζονται συνεχώς στις συνθήκες της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Αυτό αναδείχθηκε από την παρουσίαση του Μάνου Ραπτόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου. Ο κύριος Ραπτόπουλος σημείωσε ότι η εφαρμοσμένη καινοτομία είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, καθώς μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει τόνωση της ενεργής επιχειρηματικότητας και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιτυχίας.


sapΣτη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Jeffrey Word, Vice President of Product Strategy της SAP AG, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο κύριος Word επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση του ρυθμού των αλλαγών και στον αντίκτυπο τους στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2010 και ανέδειξε τις τεχνολογικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, ο κύριος Word τόνισε ότι οι αναδυόμενες καινοτομίες μπορούν να παρακάμψουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την παρούσα δυσμενή συγκυρία, βοηθώντας καταλυτικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.


Η SAP παρουσίασε παράλληλα τη λύση SAP® StreamWork™, ένα νέο on-demand λογισμικό για τη συλλογική λήψη αποφάσεων, το οποίο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο εργασίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Σήμερα, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως e-mail, συνεργατικές λύσεις, επιχειρησιακά συστήματα και εφαρμογές Web 2.0, για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες τους, αλλά και για τη λήψη αποφάσεων. Έτσι, η κατάσταση γίνεται συχνά χαοτική και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, γεγονός που εμποδίζει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων.


Η λύση SAP StreamWork αξιοποιεί ανθρώπινους πόρους, πληροφορίες και δοκιμασμένες επιχειρησιακές μεθοδολογίες για να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία των ομάδων, την επίτευξη των στόχων και την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων. Με τη νέα λύση ευνοείται η συλλογική αξιολόγηση καταστάσεων, η χάραξη στρατηγικών και η λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων, καθώς καταγράφεται πλήρως ό,τι έχει συμβεί.


Καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν μοντέλα χαμηλού κόστους που μπορούν να αξιοποιήσουν εύκολα, αλλά και ευέλικτες λύσεις που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες, η SAP προσφέρει τη λύση SAP StreamWork μέσω ενός μοντέλου κλιμακωτής συνδρομής, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια δωρεάν έκδοση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.sapstreamwork.com.


Κατά την περίοδο δοκιμαστικής διάθεσης του on-demand λογισμικού (με την ονομασία 12Sprints) τον Φεβρουάριο, πολλές εταιρείες, όπως η νεοϊδρυθείσα online επιχείρηση TastingTable.com, έκαναν χρήση της νέας εφαρμογής και εντυπωσιάστηκαν από την ευκολία χρήσης, τη θετική επίδρασή της στην παραγωγικότητα και το γεγονός ότι βοηθά τις ομάδες να επικεντρωθούν στους εταιρικούς τους στόχους. Ακόμη, εταιρείες όπως η Box.net, η Evernote και η Scribd συνεργάστηκαν με τη SAP και υιοθέτησαν την ανοιχτή αρχιτεκτονική του λογισμικού, η οποία διευκολύνει την προσθήκη δυνατοτήτων, προτύπων, μεθόδων και περιεχομένου στη λύση SAP StreamWork.


Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του SAP StreamWork κάνει εύκολη τη συνεργασία άλλων εταιρειών με τη SAP και συμβάλλει στην αξιοποίηση εύχρηστων εφαρμογών. Μεταξύ των εταιριών που προσφέρουν στους πελάτες λύσεις οικείες και εύκολες στη χρήση μέσω του SAP StreamWork είναι η Box.net, η Evernote και η Scribd.


Ακολουθώντας τα χνάρια της λύσης SAP® BusinessObjects™ BI OnDemand, το λογισμικό SAP StreamWork προσφέρει δυναμικά επιχειρηματικά εργαλεία, για τα οποία δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή εκπαίδευση. Το SAP StreamWork διατίθεται μέσω ενός ευέλικτου μοντέλου τιμολόγησης που βασίζεται σε συνδρομές. Έτσι, επιτρέπει στις εταιρείες να προσαρμόσουν τη λύση και το σχετικό κόστος, ανάλογα με τις άμεσες επιχειρηματικές τους ανάγκες. Η SAP προσφέρει μια δωρεάν έκδοση με συγκεκριμένες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και λειτουργίες, αλλά και μια επαγγελματική έκδοση με μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και πρόσθετες λειτουργίες ασφάλειας, στην οποία οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν με μια αρχική συνδρομή της τάξης των $9 το μήνα, για κάθε χρήστη.


Για περισσότερες πληροφορίες και demo του SAP StreamWork, μπορείτε να επισκεφθείτε το ειδικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί στο YouTube, στην ιστοσελίδα: http://www.youtube.com/user/SAPStreamWork.